Kardemummabullar.

 
Kardemummabullar kan vara bland det godaste som finns, särskilt när man får äta en ljummen, precis nybakt bulle med en kopp kaffe till. Eller mjölk, det slår inte heller fel. Nu är frysen fylld!
 
Receptet hittar ni här
 

Vackraste vinterdagen.

 
Alltså, gårdagen går nog till historien som den finaste vinterdagen någonsin! Just då önskade jag att jag hade ett flexibelt jobb där jag bara hade kunnat flexa ut och njuta av naturen! Men en kort runda på lunchen hann jag med och påväg hem hann jag ångra att 1. jag jobbade över och 2. jag inte hade kameran med mig.
 
 
Det var länge sedan jag upplevde dimma i minusgrader vilket det var igår morse. Det resulterade i en helt magisk rimfrost på träd, buskar och grenar. I morse kom jag däremot ihåg kameran och påväg hem stannade jag till vid vägrenen, sprang över till andra sidan av vägen och fotade ängarna. Jag önskar alla vinterdagar var såhär fantastiskt vackra!
 

Bryggan till havet 2015.

 
Som utlovat har jag gjort en sammanställning av Bryggan till havet och visst är det kul att se naturens förändringar genom årstiderna? Två månader fick tyvärr inte vara med, av någon anledning lyckades jag inte ta mig ut i februari och maj men vad gör det när jag har tio andra månader att visa upp?
 
Allra bäst tycker jag om juni och december. Juni för alla rosa toner, grönskan och känslan att att ha en hel härlig sommar framför sig och december för sitt kalla ljus, isande kyla men också vackra färger.
 
Har du någon favorit?
 

Träningsåret 2015.

 
Det brukar inte bli så många inlägg här om träning men det är ett av mina stora intressen och 2015 var ett himla bra träningsår tycker jag! Våren hade fokus på löpteknik, löpintervaller och att komma under två timmar på Göteborgsvarvet, vilket jag också var nära att göra. Min PT hjälpte mig även att stärka mina svagheter (bål och rygg) vilket ledde till en stark och uthållig kropp.
 
Förutom Göteborgsvarvet sprang jag även Vårruset, Vings for Life och Halmstadmilen, lopp är ett bra sätt att hålla sig motiverad tycker jag. 
 
 
Som den siffernörd jag är tycker jag ju om att registrera mina träningspass och såhär tränade jag under 2015. Löpning, gym, Vipr, promenader och bodybalance/yoga var de vanligaste träningsformerna men även Crosscage, spinning och Grit-pass hörde till favoriterna. 
 
Jag har några mål för 2016. Bland annat vill jag se till att få in mer simning i min träning, framför allt i sommar då stan öppnar upp utomhusbassängen. Vandring kommer det även bli mer av 2016, vi ska nämligen bestiga Kebnekaise i sommar vilket ska bli otroligt kul och utmanande! I övrigt är målen liknande föregående år; att springa GBGvarvet under två timmar, att fortsätta bygga upp en stark kropp och framför allt, att fortsätta tycka att träning är skitkul! 
 
Har ni några mål med 2016?
 

Bryggan till havet: December

 
Då var det dags för sista månaden av 2015 och Bryggan till havet! Jag får ju faktiskt ta och erkänna att dessa bilder fotade jag i onsdags vilket betyder att det var januari men bara sex dagar sedan det var december så jag tycker att de får räknas. Så få ljusa timmar som det är i december har det varit klurigt att ta mig ut och fota men nu blev det av och vilket väder sedan!
 
 
Termometern visade -10 grader när jag vaknade så det var bara att dra på sig underställ, raggsockar och ge sig ut med kameran. Ni börjar nog känna igen omgivningen nu va? Det är något speciellt att uppleva bryggan i soluppgång, ljuset är helt magiskt.
 
 
Vi hade knappt någon snö alls under hela december vilket var lite trist, men just denna morgon fick vi lite rimfrost i alla fall!
 
 
Känns fint att få avsluta det här projektet med fina bilder, precis så som jag vill minnas bryggan. Min tanke nu är att jag ska sätta ihop en sammanställning av hur det såg ut varje månad, sådant tycker jag själv är himla kul :)
 

Söndagsvandring.

 
 
 
Igår visade temperaturen äntligen minusgrader och små små snöflingor dalade ner mot marken. Ni vet, sådär att man nästan undrar om det inte bara är snö som blåser runt? Hade vi haft snö på marken hade jag trott på det :)
 
På med underställ, lager-på-lager och ullsockar. Termosen laddades med kaffe och stoppades ner i ryggsäcken, tillsammans med lussebullarna. Redo för en förmiddag i skogen!
 
 
 
Vi åkte till Skedala skog vid Toftasjön där det finns massor av vandringsslingor, aldrig varit här innan men kan varmt rekommenderas för er som är i närheten av Halmstad!
 
 
 
 
Två timmar, 9 km gröna slingan och en kaffepaus senare kändes hjärtat lite lättare, lungorna var fyllda med frisk luft och vi åkte hemåt med bokläsning i soffan som eftermiddagsaktivitet. En mycket bra söndag om du frågar mig!

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0