Kebnekaise - Dag 1

 
 
Hej på er! Det blev visst en paus på några månader här och jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra men jag kan ju inte ha bestigit Kebnekaise utan att skriva om det :)
 
 
 
11 juli hoppade vi på tåget i Halmstad och efter lite klassiskt SJ-strul och många tågbyten var vi framme i Kiruna dagen efter, där vi hoppade på en buss som tog oss ut till Nikkaluokta och vildmarken. 
 
 
Efter att ha bytt om, packat om väskorna, fyllt vattenflaskorna och smörjt in oss med både solkräm och myggmedel började vi vår vandring på två mil som skulle ta oss till Kebnekaise fjällstation! En häftig känsla att ta på sig sin 20 kg tunga väska och börja vandra med solen som högst på himlen och 20-25 graders temperatur.
 
 
Vi skippade att gå några km för att istället åka båt på denna gröna sjö Ladtjojaure (nordsamiska Láddjujávri) för att vila upp benen. Det blev många korta pauser i skuggan för att fylla på med vatten och lufta svettiga kläder :)
 
 
En helt fantastisk miljö och känslan att kunna fylla på sin vattenflaska med fjällvatten från bäcken är helt otrolig! Finns inget vatten som är så iskallt och gott som just detta vatten.
 
 
Många spångar att vandra på, bäckar att korsa och om ni kollar noga på en av bilderna ovan så ser ni ett tält uppställt vilket innebär att vi inte hade så långt kvar till fjällstationen!
 
 
 
Efter lite mer än fem timmar och ungefär samtidigt som det började åskmullra bakom bergen var vi äntligen framme vid Kebnekaise fjällstation, mitt ute i ingenstans, i en vacker dal omgiven av snötäckta berg. Trötta men otroligt nöjda checkade vi in på vårt boende för tre dagar framöver.


Kommentarer
Emmy

Det va ett bra beslut att skriva om resan och visa alla fantastiska bilder! Ser superhärligt ut 😄

2016-08-19 @ 21:03:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0