Julkalendern 2015.

Förutom den bästa teadventskalendern brukar jag  hänga på Sara i december och köra hennes jävligt jobbiga julkalender. Jag tänkte göra så även i år och har nu knåpat ihop en lista som är en blandning av tidigare års kalenders, Saras förslag och egna påhitt.
 
Vissa dagar kommer bli svårare än andra, till exempel den 16e är riktigt knivig för mig som läser fyra sidor i en bok och sedan blir vråltrött (ärvt beteende från mamma). Även den 21e kanske är en väldigt intern punkt då jag vet att det är en måndag och att det är ett 30 min pass Vipr på gymmet. Men hey, det är ju min kalender och jag sätter reglerna :)
 
Nu känner jag mig redo för december! Någon som hänger på?

Första advent.

 
Söndag och första advent. Ljusstakarna är uppe, glöggen är inköpt och första ljuset är tänt i årets adventsljusstake. Det känns som advent kom så himla snabbt i år, det var ju nyss augusti! Med bara två dagar kvar i november innebär detta också att jag snart får sätta igång med min teadventskalender. Jag köpte den för första gången förra året och kan verkligen rekommendera den varmt (hö hö), många goda tesorter och alla är ekologiska!
 
Hoppas ni har en fin första advent!
 

Vintermorgon.

 
God morgon lördag!
 
Idag vaknade jag upp tidigt till minusgrader och efter lite rullande med min Gridrulle gav jag mig ut på en löprunda. Det är en rätt fin känsla att vara själv ute en tidig morgon, att bara höra sina egna steg och andetag. När det började ljusna färgades himlen och det var verkligen en fin morgon. Väl hemma avslutade jag med min vanliga morgonrutin, citronvatten och yoga.
 
Nu är det dags för en dusch och en stor frukost. Hoppas ni får en fin lördag!
 

Bryggan till havet: Oktober

 
Åh vad jag har sett fram emot att få visa oktoberversionen av bryggan för er! Det var en så härlig kväll som fortfarande sitter i. Jag började som vanligt att cykla längsmed Nissan och bort mot söder.
 
 
Väl framme vid bryggan stod solen lågt och riktigt brände mot höstlöven som ännu inte blivit röda. Jag kände det välbekanta lugnet i kroppen som jag ofta får i naturen, och särskilt vid vattnet. Den där slingriga träbryggan som visar vägen ner mot sanden och det kluckande havet. Fåglarna som cirkulerar och träden som långsamt susar i den svaga vinden. Att bara få lyssna till naturen är verkligen skönt!
 
 
För en stund kändes det nästan som det fortfarande var sommar. Att oktober bjuder på sol, vindstilla och nästan 15 grader hör ju inte till vanligheten och sådana eftermiddagar ska man ta tillvara på!
 
 
Ett gäng flyttfåglar passerade som ett V och som jag nu lärt mig kallas för Fylking.
 
 
Eftersom jag skippade mitt Bodybalancepass denna söndag passade jag på att göra några yogaövningar på bryggan innan solen försvann helt och mörkret la sig över stranden. 
 

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0