Wings for life world run 2015 - Kalmar Öland

 
I lördags satte jag mig i bilen och åkte till motsatt kust för att träffa Lina & Emmy men framför allt för att springa Wings for life! Ett lopp där alla pengar oavkortat går till ryggmärgsforskning och när du blir ifattkörd av följebilen är ditt lopp slut. Jag vaknade upp hos Alexandra  söndags till klarblå himmel vilket kändes som en lättnad då det var 5 grader och regn dagen innan. 
 
Starten gick inne i centrala Kalmar och det är ändå spännande med tävlingar, hur stora eller små de än är så blir man alltid lite smånervös när man går in i sin startfålla, småstudsandes för att hålla benen aktiva. (Bild lånad av Wings for life Facebooksida)
 
 
Efter 4 km genom Kalmar var det dags att springa över Ölandsbron. En riktigt mäktig känsla och dessa 6 km över bron gick förvånansvärt enkelt. Jag passerade en kroppsstrumpebeklädd man (ni vet sån för hela ansiktet? Stackarn att andas i den!), män med gigantiska vader sprang förbi mig, en tjej frågade sin kompis om hon sett Hellner och bilarna som sakta passerade ropade och peppade alla löpare. (Bild lånad av Wings for life Facebooksida)
 
 
Väl över bron kom belöningen, herregud vad Öland är vackert på våren! Vägen kantades av folk som ville se vänner och bekanta som sprang, solen fortsatte att skina, skogsgläntor var täckta av vitsippor och åkrarna laddade för en ny säsong. Efter 13-14 km började jag känna mig trött i benen men det fanns ändå hopp om att jag skulle klara mitt mål. När jag sprungit 16.5 km vänder jag mig om och ser följebilen (den går inte riktigt att missa eftersom de tutar som bara den och gastar i megafoner) och inser att det är dags att lägga på ett kol. Lagom till vätskestationen efter 17 km blir jag omkörd av följebilen (som Jon Olsson och Marcus Hellner körde!). Efter 17,2 km fick jag äntligen vila, fylla på med vätska och efter en kort stretch sätta mig i bussen som skulle ta oss tillbaka till Kalmar. Och mitt mål (17 km) klarade jag ju fint :)
 
 
Tack Alexandra för att du fick med mig på detta!


Kommentarer
Sandra Lundin

WOW, vad grym du är! Blir riktigt imponerad och sugen på att själv göra något liknande i framtiden. Bra initiativ till loppet med ju!

Svar: Tack! Det kändes extra bra just när pengarna gick till forskning.
Jess

2015-05-08 @ 07:29:29
URL: http://atilio.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0