Göteborgsvarvet 2015.

 
Det har ju blivit lite av en tradition nu att jag uppdaterar om hur årets Göteborgsvarv har gått. För så länge jag inte kommer under mina två timmar så får jag ju fortsätta kämpa :) Lördagen bjöd på sol och ganska kraftig vind när jag kom upp till Göteborg och efter lite letande mötte jag upp Knutte och precis som förra året var vi i samma startgrupp.
 
Starten: Starten är, som alltid, smått kaosartad eftersom det är trångt och alla är sugna på att snabbt komma iväg. I år har jag mina föräldrar på plats och redan i Säldammsbacken hör jag deras peppande hejarop!
 
Älvsborgsbron: Sträckan fram till bron går bra, lagom vid Mariaplan slås man av doften av grill och öl, precis som vanligt! Väl på bron är det sidvind och jag är tacksam när bron vänder till nedförsbacke. Jag ligger hack i häl med Knutte till en liten bit efter bron då hon försvinner vid en vätskestation.
 
Hisingen: Jag verkar ha lite otur med musikstationerna i år, på de flesta ställen har de lyckats ta paus precis när jag springer förbi och musiken gör ju mycket för loppet! Mycket folk är iaf ute och hejar, jag upplever stämningen som härlig och om det inte varit för att min mage krampat hade allt känts rätt bra.

Göta Älvbron: I år känns bron rätt okej, jag ser det mest som en transportsträcka och laddar inför sista biten. Jag håller koll på klockan och än så länge ser jag ut att kunna lyckas med mitt mål.

Avenyn: Låren är stela, andningen känns mer tung och avenyn känns längre än någonsin. Längst upp vid Götaplatsen ser jag min Mölnlycke-hejarklack och det ger såklart lite extra energi! Den klassiska svampen ger skön svalka i nacken och det känns att solen riktigt steker trots att det bara är 15 grader.

Vasagatan till mål: Denna sista sträcka är, precis som alltid, dödens jobbig. Det lutar lite smått uppför hela vägen och folk försöker ropa peppande till oss löpare att det inte är så många km kvar. Men oj vad de sista är jobbiga! På Olivedalsgatan ser jag mina föräldrar igen och med två km kvar tänker jag att nu kommer jag nog hinna under två timmar. Jag försöker pressa mig till att springa fortare men det tar stopp, benen vägrar samtidigt som vägen smalnar av och det är svårt att springa om folk. Alexandra står vid slutspurten och fullkomligt vrålar att jag kommer klara tiden! Yes tänker jag och ger järnet sista biten! Väl inne på stadion ser jag att klockan är 16.29.30-nånting och jag förstår snabbt att jag är 30 sekunder för långsam. Jag går i mål med tiden 2.00.38.
 
 
 
Summa summarum: Ni kan nog ana besvikelsen över att det saknades 39 sekunder för att nå mitt mål. 39 jäkla sekunder. Totalt utmattad bröt jag ihop där på stadion en liten sväng och mest var jag nog förbannad. Men jag visste att jag hade gett allt. Benen orkade helt enkelt inte springa snabbare sista biten och jag är ju klart närmare mitt mål än jag någon gång varit! Jag avslutade dagen med en middag på Familjen med mina föräldrar och som ni säkert förstår det blir ju Göteborgsvarvet även 2016!
 
Här, här och här kan ni läsa hur det gick för mig 2012, 2013 och 2014.
 


Kommentarer
ISA

men åh. du ska ju va SÅ stolt att du tog dig runt. Använd det som sporra att peppa dig till nästa år ist, inte klanka på dig själv nu!! kram

Svar: Det ska jag absolut göra, nästa år gäller det! :)
Jess

2015-05-31 @ 09:31:36
URL: http://isabyl.devote.se
Jessica

Tycker du är galet duktig som för det första orkar springa Göteborgsvarvet och som fick en så bra tid (enligt mig iaf). Men förstår att det kan kännas surt när man är inställd på att få en viss tid och inte klarar det. Men jag tycker du var duktig iaf!

Svar: Tack, jag är mer nöjd nu än vad jag var när jag precis gått i mål! Det är alltid svårt att se sin prestation när man varit så nära sitt mål :)
Jess

2015-05-31 @ 12:03:09
URL: http://yiskha.blogg.se
Alexandra

Jag stod och hoppade på min plats och väntade på mitt "jessica har gått i mål"-sms. Trodde verkligen att du skulle fixa det, nedrans apskit så nära. Alternativ 1: Kom till Kalmar i slutet på juni och spring en platt halvmara. Alternativ 2: NÄSTA ÅR DÅ JÄKLAR!

Svar: Haha jag var så trött när jag såg dig att jag tror inte jag ens orkade lyfta handen och vinka :) Tack för din pepp, jag kör järnet nästa år!
Jess

2015-05-31 @ 19:40:41
URL: http://hejklassiker.blogg.se
C'est la vie

Bra jobbat trots sekunderna :-)

Svar: Tack!
Jess

2015-06-01 @ 10:59:58
URL: http://www.cestlavieavecmoi.com
Sandra Lundin

Men shit, 39 sekunder - vad tråkigt för jag förstår ju att det är surt för dig. Men för en annan låter det som en riktig petitess, du har ju för tusan sprungit göteborgsvarvet!!!! :D:D:D Så grymt!

Svar: Haha ja jag har ju det! Och det var ju PB så jag ska absolut vara nöjd, det vara bara lite svårt där när jag precis gått i mål :) Tack för din pepp!
Jess

2015-06-03 @ 08:10:39
URL: http://atilio.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0