Amsterdam - Del 2.

 
Dags att visa er dag 2 på vår Amsterdamresa! Vi klev upp i ottan (typ) för att ta bussen till ett disigt Keukenhof, en stor park som är berömd för sina vackra tulpaner. Och ja, vi sänkte medelåldern rätt rejält när vi klev in genom entrén :)
 
 
Det fanns alla möjliga former och färger på blommorna, vissa sprang runt som tokar och fotade med sina iPads och vi, vi strosade mest runt och fnissade åt alla turister.
 
 
I parken med körsbärsträd blev jag såklart alldeles nipprig av vårpepp och det kändes ju dubbelt så bra att veta att de skulle slå ut i Sverige två veckor senare! 
 
 
Parkstrosande kräver minst en våffelpaus!
 
 
Och här står visst jag lite sådär naturligt avslappnad vid ett träd med tulpaner och turister i bakgrunden. Hehe.
 
 
Efter några timmar var vi rätt nöjda i parken och tog oss tillbaka till Amsterdam igen. Solen sken och det verkade som varenda Amsterdambo satt på en uteservering istället för att jobba så vi tog helt enkelt en picknick vid kanalen. Mysigt att bara sitta vid kanten, spana på folk (älskar att spana på folk!) och vinka till båtarna som sakta gled förbi.
 
 
När solen började svalna hyrde vi varsin cykel av en trevlig man för att upptäcka mer av Amsterdam. Världens bästa idé om ni frågar mig! Så himla härligt att swischa förbi gator och kanaler, försöka undvika att köra på turister, hundar och Amsterdambor. Vi cyklade till andra änden av stan där vi blivit tipsade om en riktigt bra indisk restaurang, Café Kadijk. Supergod stark mat, trevligt folk och inte så turistigt. 


Kommentarer
Caroline

Vi var i Amsterdam förra våren, perfekt tid att upptäcka staden.

Svar: Visst är det, så härligt med våren och solens värme när man bara har längtat efter det hela vintern!
JessKommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0