Bryggan till havet: Juni

 
En torsdagkväll i början av juni, ni vet då allt fortfarande är limegrönt och hela sommaren ligger framför en? Då hoppade jag upp på min cykel för att föreviga ännu en fin kväll vid bryggan. Luften var fortfarande ljummen, stadens byggnader badade i solljus, folk satt ute på uteserveringarna jag cyklade förbi och ett gäng grillade på stranden.
 
 
Godsfartyget lämnade hamn precis när jag skulle fota och försvann längre och längre bort medan himlen färgades rosa. Att bara sätta sig nere vid stranden, ta ljupa andetag och njuta av luften, ljuset och naturen. Allt hade varit frid och fröjd om det inte varit så att myggor fullkomligt älskar mig och jag fick cirka sex bett under tiden jag satt där. Vid havet!? Hur är det möjligt? :)
 
 
Sakta cyklade jag hemåt igen, glad över att ha fått föreviga ännu en fin sommarkväll och med hopp om att det blir många fler innan sommaren är slut!

Att sysselsätta sig.

 
Igår möttes jag av denna utsikt. Regn regn regn. I princip hela dagen stormade det och regnade i alla olika riktningar. Inte det mest härliga semestervädret men jag insåg att brödbak passar ju utmärkt!
 
 
Jag hade alla ingredienser hemma till min svärmors kuvertbröd så det fick det bli! Och ja, det var inte helt fel att smälla i sig några nybakta frallor en regnig torsdag i juli!
 
 
Här kommer receptet om det är någon mer som har dåligt väder och vill baka:
 
ANN'S KUVERTBRÖD:
 
5 dl mjölk
50 g jäst
50 g rumsrempererat smör
2 tsk salt
2 msk sirap
1/2 dl vetekli (jag tog havregryn istället, hade inget vetekli)
12 dl vetemjöl special
 
How to:
 
Värm mjölken fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, sirap, vetekli och knappt allt mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 30 min. Arbeta degen på mjölat bakbord. Kavla ut till 1,5 cm tjocklek. Pudra över lite mjöl. Dela i portionsbitar och lägg på plåt. Låt jäsa i ca 30 min. Grädda i 225 grader i ca 10 min. Klart!
 

En onsdagkväll med stugliv.

 
Denna onsdag öser regnet ner och vindarna suger tag i huset så man snart börjar undra om det inte kommer följa med upp i luften nästa gång. För exakt en vecka sedan räknade jag ner dagarna till semestern och tjuvstartade den med lite eftermiddagshäng i Haverdal. Familjen CAM(P) hade nämligen hyrt stuga där även i år och vad passar väl bättre än lite stughäng som uppladdning inför semestern?
 
 
Mellan varven in till TVn för att se U21-killarna mottas i Kungsan tryckte jag upp näsan mot solen, Michael grillade hamburgare, Theo underhöll oss med sin bobbycar och om jag inte hade kört bil hade ju en iskall öl även infunnit sig i min hand. 
 
 
När vi vinkat hejdå till smålänningarna var det bara jag och CAM(P) kvar och just denna kväll kändes lämplig att ta årets första dopp i havet. Vi hittade två cyklar som inte hade punka och med mig på sniskan på pakethållaren cyklade vi de 300 meter ner till vattnet och vilken drömkväll vi möttes av!
 
 
Och visst badade både jag och Amanda! Michael fick agera fotograf och jag tror inte han hade så mycket emot det :) Ni vet såna kvällar där det inte är det minsta kyligt i luften när man kommer upp blöt från vattnet? Precis en sådan kväll var denna. Luften var stilla, någon sprang längs med stranden, några hade picknick och ett annat gäng la i en båt. Lagom aktiviteter för en onsdag i början av juli.
 
 
Efter en stund tackade vi för oss och lämnade denna vackra vy för att gå tillbaka till stugan igen. En sådan eftermiddag och kväll som gör att man blir alldeles lycklig i själen. Ett minne att plocka fram en iskall decemberdag.

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0