Chiapudding.

 
Nu är jag kanske inte först på bollen med att tipsa om chiapudding. Jag är nog snarare sist men vad gör det när man kan tipsa om något gott? Det är dessutom nyttigt och jag tycker man håller sig mätt länge på dessa frön. Namnet Chia sägs ursprungligen komma från Mayaindianernas ord för styrka. De är rika på fiber, kalium, kalcium, fosfor, magnesium och järn.
 
 
Hur gör man då? Jo, jag brukar blanda 3 msk chiafrön med 2 dl havremjölk och smaksätta med vaniljpulver, kanel och pyttelite salt. Rör runt i minst en minut och ställ sedan in i kylen över natten. Nästa morgon är det bara att röra runt lite igen och tillsätta hallon, banan, kokosflingor, honung eller vad du nu kan tänkas vara sugen på! 
 
 
Jag tycker chiapudding funkar lika bra till frukost som mellanmål. Konsistensen är lite speciell i början men jag tycker faktiskt att det är gott (sålänge det är mycket kanel i det) :)
 
Hur brukar ni göra er chiapudding? Vad smaksätter ni den med?

February 1st.

 
Hörrni, det är redan februari! Januari har bara rusat förbi och om ni frågar mig gör det inte så mycket. Nu märker man att det är ljust lite längre om dagarna och även om jag fortfarande vill ha kyla och snö så är det ju allt bra fint att känna att våren närmar sig.
 
I år infaller ju fettisdagen i februari så i morse tyckte vi det var en fin idé att starta första dagen i februari med just semlebakande. Jag gillar ju egentligen inte semlor (eller, egentligen är det köpemandelmassan jag inte gillar) men är det hemgjort så kan det faktiskt slinka ner en liten semla :)
 
 
Min kära D däremot älskar ju dessa bakverk och hade nog gärna ätit en om dagen om han hade fått. Om de var goda? Oh ja!
 
Det fina med att ha en blogg är ju att man kan kolla tillbaka i arkivet hur semlorna gjorts tidigare år. Jag kan även konstatera att mitt fotograferande har gått framåt :)
 
2012 var det ingen semlebild men däremot recept på den goda hemgjorda mandelmassan!
2013 startades dagen med löpning och jag vill minnas att semlan var god.
2014 var jag tydligen också ute och sprang på semleätardagen, dock borde den där stackars semlan fått lite mer tid i ugnen, blekare semla får man leta efter!
 
Årets recept hittade jag hos Linda Lomelino, kan rekommenderas!

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0