Årets flädersaft.

 
Nog för att flädern blommade sent i år men att inlägget inte kommer ut förrän i mitten av augusti beror helt på mig och inte fläderblommorna. I början av juli fick jag hem ett lass med småländska fläderblommor och det luktar alltid lika gott i lägenheten! 
 
Årets flädersaft är jag faktiskt riktigt nöjd med och istället för att tappa upp allt på flaskor hällde jag en del i en glasslåda och la in i frysen. Perfekt att kunna ta fram mer i höst när det tagit slut i flaskan i kylskåpet.
 
FLÄDERSAFT
 
Ta fram följande:
40 fläderklasar
5 citroner
2 liter vatten
1,8 kg socker
50 g citronsyra 
 
How to:
Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Skölj under tiden flädern och skiva citronerna. När vätskan på spisen är helt klar (dvs sockret lösts upp), häll citronsyran i en kopp och lös ut det med lite av sockerlagen. Häll sedan ner detta i kastrullen, rör om och tillsätt citron och fläder. Se till att klasarna är under vatten, sätt på ett lock och ställ undan kastrullen på ett svalt och mörkt ställe i cirka fem dygn. Sila av saften och 4 liter outstspädd saft är klart.


Kommentarer
Sandra

Åh vilken bra påminnelse, nu ska jag ut och kolla hur det står till med fläderbären. Kanske blir det lite inlagd kapris på mitt schema idag :)

Svar: Åh det har jag aldrig testat!
Jess

2015-08-19 @ 07:09:36
URL: http://atilio.metromode.se
Matsdotter

Åh fläder <3 helt underbart gott :)

Du tar väldigt fina bilder. Har inte kikat in här förut, men du har en väldigt trevlig blogg!

//Frida
http://matsdotter.shapemeup.se

Svar: Visst är det gott! Åh, tack så mycket!
Jess

2015-08-26 @ 12:29:40
URL: http://matsdotter.shapemeup.se
Anonym

Alltså, dina bilder 😍!!!
///Sara

Svar: Tack vännen!
Jessan

2015-12-29 @ 20:37:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0