Bryggan till havet: Juli

 
Juli gav verkligen blandade känslor vad gäller vädret. Tror aldrig jag varit med om så många upprörda känslor om en månad men visst, juli var en blåsig och ganska kall månad men solen sken ju faktiskt och det räcker långt för mig!
 
 
Jag tog mig som vanligt ner till bryggan en kväll för att fota denna månad. En ljummen och ganska skön kväll som avslutades med ett kvällsdopp i havet. Det gäller att passa på att göra de där sakerna som man längtar till under vinterhalvåret :)
 
 
Fina minnen från en härlig semestermånad!
 

Årets flädersaft.

 
Nog för att flädern blommade sent i år men att inlägget inte kommer ut förrän i mitten av augusti beror helt på mig och inte fläderblommorna. I början av juli fick jag hem ett lass med småländska fläderblommor och det luktar alltid lika gott i lägenheten! 
 
Årets flädersaft är jag faktiskt riktigt nöjd med och istället för att tappa upp allt på flaskor hällde jag en del i en glasslåda och la in i frysen. Perfekt att kunna ta fram mer i höst när det tagit slut i flaskan i kylskåpet.
 
FLÄDERSAFT
 
Ta fram följande:
40 fläderklasar
5 citroner
2 liter vatten
1,8 kg socker
50 g citronsyra 
 
How to:
Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Skölj under tiden flädern och skiva citronerna. När vätskan på spisen är helt klar (dvs sockret lösts upp), häll citronsyran i en kopp och lös ut det med lite av sockerlagen. Häll sedan ner detta i kastrullen, rör om och tillsätt citron och fläder. Se till att klasarna är under vatten, sätt på ett lock och ställ undan kastrullen på ett svalt och mörkt ställe i cirka fem dygn. Sila av saften och 4 liter outstspädd saft är klart.

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0