Amsterdam - Del 1.

 
I början av året tyckte vi det var dags att boka en weekendresa igen och efter lite funderande valde vi Amsterdam. En stad som jag visste rätt lite om men hade hört att det skulle vara vackert med alla tulpaner i april. Och april fick det bli! Vårt rum var inte färdigt när vi kom fram så vi gav oss ut på upptäcksfärd tills det skulle vara klart.
 
 
Vi strosade runt bland kanalerna, fick passa oss för cyklisterna som swischade förbi och jag höll på att vrida nacken ur led pga alla fina byggnader! Till slut kom vi fram till ett torg och tyckte det var en utmärkt idé att starta semestern med ett glas rosé. Sagt och gjort, vi tryckte upp näsan mot solen och bara njöt av att inte göra någonting. Mer än att spana in det snea huset som fanns mittemot uteserveringen, helt galet vad allt är snett i denna stad!
 
 
Påväg tillbaka till hotellet gick vi lite vilse men vad gör det när alla kvarter och gator är så himla fina? 
 
 
När vi väl fått checka in gav vi oss ut igen för att åka en båttur, ett bra sätt att få en helhet om staden hade vi hört. Vi snirklade runt i kanalerna och fick se de mesta kända byggnaderna i staden. Mest underhållande var ju såklart mannen som skulle fota prick allt vi såg. Han slängde upp kameran lite på måfå och jag skulle bli förvånad om han har ett enda rakt kort i sitt fotoalbum :)
 
Dagen avslutades på Balthazar’s keuken som jag läst om hos Elsa Billgren. Ett ställe som bara har en trerättersmeny som byts ut varje vecka. Mysigt och genuint ställe med helt ok mat!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0