Autumn.

 
Det är lätt att glömma hur fin första halvan av oktober var. Den allra första helgen spenderade jag tillsammans med mina favoriter, de där som gör att jag ler lite extra stort och som får mitt hjärta att vilja sprängas av kärlek. Vi började lördagen med en promenad hem till Alfred, Axel och deras föräldrar för lite lek och fika (det var ju trots allt kanelbullens dag!). Lite roligare att leka där än hemma i vår lägenhet :)
 
 
Efter lite strosande på Bondens marknad, lunch, powernap & yatzy var energinnivån på topp igen och vi gick till en av stans lekplatser. Ni kan ju gissa vem som var pepp? :)
 
 
En fin lördag i början av oktober när solen fortfarande värmde, jackan kändes överflödig och när kvällen kom kändes kroppen mjuk, lektrött och vindblåst. 

Att ta med hösten in.

 
I helgen berättade en vän till mig att hon hade blivit inspirerad av mitt skåpprojekt och att hon själv hade satt igång och måla ett gammalt furuskåp som stod och väntade. Så himla kul att kunna inspirera och peppa någon annan! Mitt skåp saknar dock knoppar fortfarande, hur svårt ska det vara att få dom på plats :) För några helger sedan passade jag på att plocka lite kastanjer (kan vara så att jag råkade kalla dom ekollon och blir ordentligt retad för det här hemma) som numera huserar i vår lilla glaskupa i skåpet. Inredning man hittar utomhus är den bästa!
 
 
Och med hösten kommer ju också tända-ljus-beroendet. Någon mer än jag som konsumerar extremt många värmeljus just på hösten? :) Fina ljuslyktor gör ju faktiskt vardagarna lite roligare och med regnsmatter mot fönsterrutor, vinden som viner i huset och en kopp te i handen så känns det ganska mysigt ändå att kvällarna blir allt mörkare.

Lazy sunday.

 
Idag vaknade vi upp till en söndag utan några planer. Det är så skönt att kunna ta dagen som den kommer och göra det man känner för. För vår del började vi dagen med bananpannkakor till frukost, i vår knarriga kökssoffa, och som vanligt lite Hemnet-kikande. Jag har förresten ändrat lite på mitt recept på bananpannkakor. Mitt tips är att skippa saltet, använd 4 ägg istället för 3 och ha i en klick kvarg.
 
Vi får se vad resten av dagen har att erbjuda!

En lördag i oktober.

 
Denna lördag har spenderats tillsammans med den här minimänniskan och hans föräldrar. Vi började dagen med att hälsa på hans yngsta kompis, bara några veckor gammal. Efter lite lunch, powernap och stenhårt yatzyspel tog vi oss ut i solen igen och besökte en av stans lekplatser. Det är så kul att se glädjen i barns ögon över att få leka. Fantasin finns fortfarande där och man blir själv lite som ett barn när man hittar den perfekta pinnen och när man känner vinden i håret av gungans fart.
 
Helt klart en härlig lördag i oktober som jag ska stoppa ner i min lilla minnesbank.
 

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0