Att ha fått dille på fröknäckebröd.

 
Alltså, jag har helt snöat in på fröknäckebröd. Jag gjorde egna för något år sedan och tyckte det var supergott då också men jag vet inte varför det dröjt så länge innan jag gjorde dem igen. De funkar med ost och andra pålägg eller bara som de är! Just nu huserar dessa i min pepparkaksburk men jag kan garantera att de kommer ta slut innan pepparkakorna ska i burken :)
 
Om ni också är sugna på fröknäckebröd kommer receptet här:
 
FRÖKNÄCKEBRÖD:
 
2 dl majsmjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
flingsalt
0,5 dl olja (jag använde rapsolja)
2,5 dl kokande vatten
 
How to?
 
Blanda alla torra ingredienser, häll på olja och kokande vatten, rör om. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut smeten ända ut i kanterna så den blir så tunn som möjligt. Strö över flingsalt. Skär i rutor innan du gräddar eller bryt i bitar efter att du gräddat knäckebrödet. Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter i 150 °. Känn med en gaffel att knäckebrödet blivit hårt, då är det klart. Ät och njut!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0