Den stora vårstädningen.

 
Igår var det dags. Dags för den stora vårstädningen. Med solen kommer även det synliga dammet och vår lägenhet var i stort behov av lite städning. Jag började redan i lördags med att fixa lite på balkongen, köpte hem en vårlilja som fick pryda balkongbordet tillsammans med ljuslyktan som blivit rostig av vinterns regn och kyla. Där bakom skymtar mitt olivträd som jag hoppas har överlevt vintern inne i vardagsrummet. Den får nu husera på balkongen dagtid och tanken är att jag ska komma ihåg att ta in den på nätterna. Får se hur väl jag kommer lyckas med det.
 
 
D anmälde sig snabbt till att vara fönsterputsare. Inte mig emot, jag har absolut inte tålamodet för att få det fint. Särskilt inte när man måste hänga ut genom rutorna på sjätte våning. 
 
 
Efter storstädning kommer välförtjänt paus med kaffe på balkongen. Och ser ni de där glaspartierna på vår balkong? Guld värda på våren då den hindrar vinden och jag kunde njuta av solen i bara t-shirt. 
 
 
Ut på balkongen åkte även alla sängkläder, kuddar och annat man kan tänka sig samlar på sig damm under en vinter. Perfekt ryggstöd när jag bläddrade igenom alla olästa tidningar som samlats på hög och behövdes läsas.
 
 
Det känns lite overkligt att vi hade 13 grader igår, i början av mars. Men så skönt att äntligen fått öppna upp balkongdörren igen och förlänga vardagsrummet. Och ljuset. Det blir ju så härligt ljust i lägenheten när solen lyser in.
 
Så. Nu är lägenheten och balkongen redo för vår och sommar. Vem vill komma på besök? :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0