Citron- & rabarberlemonad.

 
Sent i tisdags eftermiddag, när jag fortfarande var kvar på jobbet men hjärnverksamheten gick allt långsammare och benen ville gå mot stämpelklockan, kom jag på att jag hade ett gäng rabarberstänger i kylen som jag fått av mamma för någon vecka sedan. Jag tänkte att Made by Mary borde ha något gott recept och mycket riktigt. Hur låter Citron- & rabarberlemonad? Precis, mumma!
 
Jag roddade om lite i receptet och här har ni det om ni är sugna på en god lemonad i sommar!
 
CITRON- & RABARBERLEMONAD, lite mer än tre flaskor.
 
Ta fram följande:
6 dl strösocker (jag tog 9 dl men det blev för sött i mitt tycke)
4 små rabarberstänger
1,5 liter vatten
4 ekologiska citroner
1 ekologisk lime
1 påse (30 gram) citronsyra
 
How to:
Skölj och skiva rabarberna tunt. Blanda med socker och vatten i en stor kastrull och värm på medelhög värme tills det kokar upp, låt koka 1 minut.
Under tiden; Skölj och skär bort det yttersta av skalet på citronerna och limen med en potatisskalare. Dela citronen och limen och pressa ur all saft i en bunke. Blanda saft och skal tillsammans med citronsyran och häll på den varma sockerlagen.
Rör om så att det blandar sig ordentligt och låt stå tills det svalnat. Sila bort skal och rabarberbitar, häll upp på väl rengjorda flaskor och ställ in i kylskåpet.
Servera med frysta hallon och några myntablad. Spädes med hälften lemonad och hälften vatten.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0