Årets fläderblomssaft.

 
 
Jag tror detta blir tredje året i rad som jag gör egen flädersaft, då borde det väl räknas som tradition? Ja, det tycker jag nog. Förra årets var lite av ett misslyckande enligt mig, den var alldeles för söt och man kände knappt smaken av citron. D därimot tyckte den var världsklass. I år har jag minskat lite på sockret och tagit en extra citron. Så. Vi får väl se om den blir godare i år helt enkelt, ska bara vänta fem dagar innan jag kan tappa upp den på flaskor!
 
Receptet? Ja, det kan ni få redan nu!
 
FLÄDERSAFT, ca sex stycken flaskor.
 
Ta fram följande:
40 fläderklasar
5 små citroner
2 liter vatten
1,6 kg socker
25 g citronsyra (i originalreceptet ska det vara 50 g vinsyra och 2-3 krm natriumbensoat men det hade jag inte hemma)
 
How to:
Skölj upp klasarna i vatten, skaka av dem och lägg dem i en stor bunke. Koka upp vatten och häll på fläderklasarna. Borsta rent citronerna, skiva dem ganska tunt och lägg även dem i bunken. Häll i citronsyran, och rör om. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 5-6 dygn, rör om varje dag. Sila sedan saften i en ställning och häll upp i flaskor.


Kommentarer
Mamma

Blir saften lika fin som dina bilder ( och det blir den säkert) så är det tummen upp!! Kristian får väl blanda ut saften med sockerdricka ( inte bara vodka) :) kram

Svar: Vi får hålla tummarna och hoppas den blir god! :) Kram
Jess

2014-06-12 @ 07:56:05
Träningsglädje

åh vad gott

Svar: Ja visst är det :)
Jess

2014-06-12 @ 22:28:08
URL: http://www.traningsgladje.se
20-nånting

Men åh vilken härlig blogg du har, superfina bilder! :) Och blev redigt sugen på flädersaft nu :)

Svar: Vad kul att höra, tack så mycket! I morgon ska jag sila saften, ska bli spännande att se om den blir god :)
Jess

2014-06-14 @ 14:19:12
URL: http://20-nanting.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0