Att omvandla ett tråkigt furuskåp.

 
 
Jag har ju glömt att visa mitt (eh, vårt) nya skåp! Jag har ju letat som en galning sedan förra sommaren, på varenda loppis, efter ett skåp som jag kunde renovera. I början av året försvann ett skåp praktiskt taget framför ögonen på mig men så bestämde jag mig för att åka till Amnestys loppis här i stan. Och där stod det. Ett ledset och skrangligt litet furuskåp med ena glasväggen på sniskan. Jag blev ju såklart helsåld och tvingade D att köra hem skåpet halvt hängande ut ur bilen. Efter en hel del målande fick vi till slut ihop alla glaspartier och dörrar. Nu är det bara knoppar till dörrarna och lådan som saknas innan det är helt färdigt!
 
Hur det såg ut innan? Ja. Precis så tråkigt som bara ett furuskåp kan se ut.
 
 

Att ha firat en magisk midsommar - del 2.

 
Hoppas ni är redo för del två för det blir bildbombning! När alla i stugan vaknat till liv på midsommaraftons morgon tog vi på oss skorna och gick ner till det lilla fiskeskjulet för att köpa sill och makrill till lunchen. Grabbarna försökte sedan imponera med att hoppa från hopptornet och med tanke på att jag bor tillsammans med en badkruka så blev jag rätt förvånad när jag såg honom i vattnet, ropandes "Det är faktiskt jätteskönt i vattnet!". 
 
 
Vi knåpade såklart ihop varsin midsommarkrans med några vilda blommor och några (typ) stulna blommor (vem kan motstå puderrosa rosor som råkar hänga ut från en tomt?).
 
 
Vädret var verkligen på vår sida och sillalunchen intogs ute i solen, det stora snapstestet påbörjades och den nyköpta sillen var riktigt god. Vilken snaps som vann? Granatäpple/citron var en given vinnare!
 
 
När vi väl kom iväg mot midsommarstången och firandet började vi få misstankar då vi mötte väldigt många barnfamiljer som gick i motsatt riktning. Det visade sig att vi var 1,5 timme sena. Eh ja, det kanske inte var prio på just den delen av dagen ;) Vi vände istället hemåt för lite kubb, jordgubbstårta, rosévin och grill.
 
 
 
Kvällen avslutades på klipporna i solnedgången. Tack för en fantastisk midsommarhelg!

Att ha firat en magisk midsommar - del 1.

 
Efter att ha spenderat torsdagseftermiddagen med ösregn, sol, peppig musik, köer och snigelfart på motorvägen kom vi till slut fram till helgens mål - Orust! Och vilken underbar ö det är! Vi hade lämpligt nog tagit med oss charkisar och ostar (otippat va?) så det var bara att slänga upp allt på tallrikar, i med vin i glasen och slå sig ner.
 
 
På Stocken ligger husen i princip på varandra, för att komma någonstans måste man gena över grannens tomt och alla är otroligt trevliga och pratglada. Låter det som en idyll? Det var det också! :)
 
 
 
 
Efter vi ätit tog vi en promenad ner till hamnen och vädret kunde inte riktigt bestämma sig. Tittade man åt ett håll var himlen blå och solen värmde. Tittade man åt andra hållet var molnen tunga och färgade vattnet svart. Ganska typiskt midsommarväder om ni frågar mig.
 
 
Efter att ha spanat in hopptornet, hittat ett riktigt drömhus och gått en minihajk fortsatte vi sedan kvällen på uteplatsen tills timmen slog över till midsommar och vi insåg att det ju faktiskt var en dag i morgon också. Stughäng alltså!

Midsommar.





Vilken härlig dag vi fått, midsommar. Dagen började med en löparrunda bland klippor, dofter från havet och mörka tunga moln. Lagom när det var dags för grabbarna att bada så sprack himlen upp och solen värmde oss under kransbindningen. Hoppas ni har en underbar midsommar, det har vi! 

Familjefotografering.

 
 
 
 
 
Alltså denna familj! Nu råkar det ju vara min syster med man och son så jag är ju rätt partisk. Men efter lite krälande på golvet, pekande och funderande över ljuset så kan man ju inte bli annat än glad över dessa bilder.
 
 
 
 
På cirka fyrtiofem minuter lyckades vi knäppa en hel del bilder. Theo var lika glad som alltid och minst nöjd med att vara fotomodell tror jag pappan i familjen var hehe! Men ibland måste man ju ställa upp, särskilt när man ingår i sin sons födelsedagspresent, visst? :)
 
 
Nämnde jag att det går undan när denna ettåring är i farten? Ja, det gäller att vara snabb med kameran. Och att sitta på stolen? Nej, det är ju mycket roligare att stå upp!

Bebisfotografering - Thea.

 
På Sveriges alldeles egna dag, då himlen var blå, vinden blåste och den svenska flaggan hajade i vinden på gårdarna som jag åkte förbi, träffade jag denna lilla tjej. 2,5 månad gammal, pigg och glad och med stora, nyfikna blå ögon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Av 250 bilder blev det runt 50 st som jag glatt kunde skicka till Theas föräldrar. Tack Sanna och Rickard att jag fick komma och fota er lilla tös!

En lördag i Skåne.

 
Vi brukar ta en sväng neråt Skåne på sommaren och favoriten är att stanna till i Höganäs. Vi var där för två år sedan och vi var där förra året. Igår blev det en road trip igen och efter ett stopp i Ängelholm och på Fyndet stannade vi på Höganäs Saluhall för lunch i deras restaurang. Deras lokaler och inredning är verkligen inspirerande och jag vill köpa med i princip allt som finns inne hos Magasin36!
 
 
Innan vi åkte vidare ner till Väla och IKEA tyckte D att vi borde åka förbi hamnen i Höganäs, där har vi aldrig varit trots alla gånger vi stannat i Höganäs. Och vilken bra idé! Supermysig hamn med en liten badstrand med rutschkana (!), en hamn med fina båtar och byggnader som givetvis var snyggt designade. Det märks att det finns ett designtänk i denna ort. Värt ett besök helt enkelt om man har vägarna förbi Höganäs.

Årets fläderblomssaft.

 
 
Jag tror detta blir tredje året i rad som jag gör egen flädersaft, då borde det väl räknas som tradition? Ja, det tycker jag nog. Förra årets var lite av ett misslyckande enligt mig, den var alldeles för söt och man kände knappt smaken av citron. D därimot tyckte den var världsklass. I år har jag minskat lite på sockret och tagit en extra citron. Så. Vi får väl se om den blir godare i år helt enkelt, ska bara vänta fem dagar innan jag kan tappa upp den på flaskor!
 
Receptet? Ja, det kan ni få redan nu!
 
FLÄDERSAFT, ca sex stycken flaskor.
 
Ta fram följande:
40 fläderklasar
5 små citroner
2 liter vatten
1,6 kg socker
25 g citronsyra (i originalreceptet ska det vara 50 g vinsyra och 2-3 krm natriumbensoat men det hade jag inte hemma)
 
How to:
Skölj upp klasarna i vatten, skaka av dem och lägg dem i en stor bunke. Koka upp vatten och häll på fläderklasarna. Borsta rent citronerna, skiva dem ganska tunt och lägg även dem i bunken. Häll i citronsyran, och rör om. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 5-6 dygn, rör om varje dag. Sila sedan saften i en ställning och häll upp i flaskor.

En sommarkväll i juni.

 
Igår kväll, när klockan egentligen var för mycket men vinden var ljummen och solen sakta började färga staden med varmt ljus, tog jag min kamera och cyklade iväg en sväng. Vilken underbar sommarkväll!
 
 
Dofterna, värmen och känslan av att det aldrig får ta slut, den går verkligen inte att få fram någon annan årstid än i början av sommaren. När man vet att man har hela sommaren kvar, många ljumna kvällar, många dopp i havet och många timmar i solen.
 
 
Och det är verkligen svårt att gå och lägga sig på kvällarna. Det känns liksom fel att rulla ner rullgardinen när det fortfarande är ljust ute. Därför är min kropp lite tröttare än vanligt idag men det är onsdag och efter jobbet tänkte jag träna och äta alldeles för många jordgubbar. Det här blir en bra onsdag tror jag.

Bland ormbunkar, smörblommor och högt gräs.

 
Den där lördagen för några veckor sedan, då jag var hemma i småland och fotade Theo, fastnade även jag på bild. Det händer ibland, inte så ofta, men alltid lika kul att ha :) Med lite hjälp med inställningarna och vilken fokuspunkt som skulle flyttas tycker jag att min syster skötte sig alldeles utmärkt!
 
 
Det är inte många sekunder man kan få denna lilla apa (ja. alltså, han kallas så ibland. typ alltid) att sitta i ens knä men tillräckligt länge för att hinna med ett kort eller två.
 
 

Sommarhelg.

 
Så var det måndag igen och jag kan blicka tillbaka på en fantastisk sommarhelg som innehöll sol, värme, vänner, familj, ettårskalas, fotograferingar och såklart massor av skratt. Sådant som man vill stoppa ner i sin minnesbank och plocka upp igen när det blivit höst och man saknar de fina sommardagarna.
 
Theo var smart nog att önska sig en familjefotografering av mig på sin födelsedag och det är ju det minsta jag kan göra, visst? Ni får en liten sneak peak här, resten kommer snart. Först ska ni få njuta av en liten tvåmånadersbebis, som faktiskt är kompis med Theo, som jag fick äran att fota i fredags.
 
Men först av allt är det måndag och jag ska spendera min dag med kollegor, 11-kaffe, utfrågning om S möhippa och se till att ledningen får siffrorna som de vill ha. Hoppas er måndag också är solig!

En ledig fredag.

 
Hipp hipp hurra Sverige! För ett år sedan var himlen klarblå och jag spenderade dagen på Tylösand. I år är det lite tyngre moln som hägrar och jag har spenderat dagen med att fota en riktig goding med runda kinder och en fika hos en mycket saknad vän.
 
Hoppas ni har en skön ledig dag! Jag hade lätt kunnat vänja mig vid att alltid ha kortveckor :)

Citron- & rabarberlemonad.

 
Sent i tisdags eftermiddag, när jag fortfarande var kvar på jobbet men hjärnverksamheten gick allt långsammare och benen ville gå mot stämpelklockan, kom jag på att jag hade ett gäng rabarberstänger i kylen som jag fått av mamma för någon vecka sedan. Jag tänkte att Made by Mary borde ha något gott recept och mycket riktigt. Hur låter Citron- & rabarberlemonad? Precis, mumma!
 
Jag roddade om lite i receptet och här har ni det om ni är sugna på en god lemonad i sommar!
 
CITRON- & RABARBERLEMONAD, lite mer än tre flaskor.
 
Ta fram följande:
6 dl strösocker (jag tog 9 dl men det blev för sött i mitt tycke)
4 små rabarberstänger
1,5 liter vatten
4 ekologiska citroner
1 ekologisk lime
1 påse (30 gram) citronsyra
 
How to:
Skölj och skiva rabarberna tunt. Blanda med socker och vatten i en stor kastrull och värm på medelhög värme tills det kokar upp, låt koka 1 minut.
Under tiden; Skölj och skär bort det yttersta av skalet på citronerna och limen med en potatisskalare. Dela citronen och limen och pressa ur all saft i en bunke. Blanda saft och skal tillsammans med citronsyran och häll på den varma sockerlagen.
Rör om så att det blandar sig ordentligt och låt stå tills det svalnat. Sila bort skal och rabarberbitar, häll upp på väl rengjorda flaskor och ställ in i kylskåpet.
Servera med frysta hallon och några myntablad. Spädes med hälften lemonad och hälften vatten.

Den svenska sommaridyllen.

 
För två veckor sedan passade jag på att styra bilen hem mot Småland för lite familjehäng. Det finns ju en liten snart-ettåring som gladeligen ville fotograferas så vi gav oss ut i smått duggregn och en mulen himmel. Förutom regnet är det ju egentligen det perfekta fotovädret!
 
 
Bara ett stenkast från mina föräldrars hus finns den svenska fotoidyllen. En hage med hästar och en stor blomsteräng full med hundkex, smörblommor och lupiner. Theo spatserade glatt runt och botaniserade (läs smakade) på alla blommor och växter. Jag? Jo jag hängde med så gott jag kunde i hans tempo :)
 
 
Man kan ju tro att hästarna ska vara mest intressanta hos denna grabb men nja. Han ser ju rätt nöjd ut och anledningen till det stavas bil. Brumm-ljudet kan han redan och han stannar upp, helt fascinerad varje gång en bil åker förbi :)

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0