Något nytt, något begagnat.

 
Första fredagen för i år stukade jag foten rätt rejält och därför har träningen legat lite på is. Rätt trist och det gör mig rastlös så för att fördriva tiden tog jag en sväng i stadens butiker i veckan. Ni kan nog gissa min glädje när jag kliver in i en av favoritbutikerna och ser att de har 50% på utvalda varor, till exempel den fina marockanska mjölkkannan som genast blev min. Passar perfekt på hyllan ovanför tvn där den får trängas tillsammans med loppisfyndade ljusstakar, böcker och Leif GW-miniatyrer (eh nej, det är inte jag som valt GW).
 
Efter att ha hunnit med en fika hos en barndomssimmarkompis igår kollade jag av stadens loppisar. Några timmar senare kom jag hem med två stycken glasflaskor, en terracottakruka och en sned och vinglig ljusstake som behöver lite kärlek. Just det. Vi har blivit med golvlampa också i vår läshörna! Bara en bokhylla/skåp som fattas innan hörnan är klar.
 
Ha en fin söndag, själv tänkte jag se om foten håller för lite Bodybalance, håll tummarna!

Santorini Del 6 - Imerovigli

 
Jag utlovade ju ett eget inlägg om Imerovigli och efter en värmande kommentar från en vän som jobbat som reseledare på ön kände jag att nu, nu är det dags att visa den sista delen av världens finaste ö. Vi brummade iväg med vår lilla bil mot norra delen av ön, hittade en parkeringsplats och började gå mot den lilla byn Imerovigli och skaros-klippan. Jag har för mig att denna ort var allra dyrast på hela ön och med den utsikten förstår jag att de kan ösa på med priserna.
 
 
För att komma till Skaros-klippan måste man först gå en lång väg ner för att sedan vandra uppåt igen. Jag kan säga att det var tur att vi hade våra snabba löpardojjor på oss och inte flipflops eller ballerinaskor. Vi såg en del brudpar som fotades och jag var inte direkt avundsjuk på deras skor hehe.
 
Vi lyckades även slänga på självutlösaren på kameran och knäppa en bild på oss och utsikten. Mer turistigt än så blir det väl inte?
 
 
Alltså, de hotellen som låg i Imerovigli. Ni ser ju, poolerna ligger så otroligt vackert, jag hade lust att bara springa fram och göra bomben men vakten såg inte så glad ut så jag skippade det. 
 
Och första bilden ovan, det är Skaros-klippan. Egentligen skulle vi ju haft med oss picknick och njutit av den när solen gick ner men vi missade den lilla detaljen att affärerna i Imerovigli inte tog kort och det fanns ingen bankomat i närheten. Typiskt.
 
Efter att ha fotat alla sorters utsikter, berg och hus, spanat in brudpar och tagit fulkort kände vi oss nöjda och tackade Imerovigli för en alldeles utmärkt avslutning på en bra dag. Så om ni ska till Santorini, missa för allt i världen inte denna fantastiska plats!
 
Så. Sista delen av Santorini är avklarad. Känns nästan lite vemodigt att jag inte har fler bilder att visa er. Eller, det har jag ju men någon måtta får det väl ändå vara. Så, vad tycker ni? Har jag lockat er till att åka till denna ö? Jag hoppas det!
 
Här hittar ni de andra delarna om Santorini:
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0