Årets semla.

 
Jag är rätt kräsen när det gäller semlor. Eller. Jag gillar ju inte semlor. Inte alls egentligen. Men eftersom jag har en sambo som älskar denna bulle med mandelmassa och grädde så testade jag att baka egna semlor för några år sedan. Detta är de enda semlorna jag gillar, egengjord mandelmassa är så himla gott!
 
Årets semla trodde jag aldrig skulle jäsa till sig men det blev till slut bullar. Och knepet? ja, det är att blanda i marsansås i grädden, supergott!
 
Denna bulle åt jag som uppladdning inför dagens löpning, en mil i solen fick jag till. Snart är det maj och jag ska än en gång kriga runt 21 km i Göteborg, tredje gången gillt :)

Friday.

 
Så var det fredag igen. Veckans absolut bästa dag, då hjärtat känns lite lättare och alla är lite fnissigare än vanligt på jobbet. Dagens fokus har mest varit på OS och det gick ju finfint för Sverige!
 
Kvällen består av kräftpasta, rödvin och hockey med vetskapen om att vi har hela helgen framför oss. Och den, den innehåller bland annat Varbergs kurort och hembakta semlor!
 
Trevlig helg till er!

Att inte ha firat alla hjärtans dag. Typ.

 
Vi firar ju egentligen inte alla hjärtans dag. Varför fokusera på en dag när man kan visa kärlek alla dagar om året? Men ja, lite firar vi nog ändå. I köket står denna bukett som jag fick av D, han vet vad jag gillar :)
 
 
Efter att ha smällt i oss svingod mat igår i form av baconinlindad rådjursfilé, potatisrullar och murkelsås hade vi lite plats kvar i magen för dessert. Chokladmousse toppad med riven choklad och färska jordgubbar. Jädlar i min lilla låda vad gott det var! Recepttack till MadebyMary!
 
 
Jag passade på att ge lite kärlek i form av en hjärtformad låda fylld med godis. Precis vad D ville ha, varken mer eller mindre!
 
Så. Glöm nu inte att visa kärlek till nära och kära alla andra dagar om året också. Kram!

Att ha fått en släng av vinter igen.

 
Denna onsdag började med tangentknapprande på jobbet, soldis utanför fönstret och det kändes ändå lite som att våren var på gång. Ni vet, de där småsakerna som gör att man börjar längta. När jag sedan kom ut från ett möte i eftermiddags var det alldeles mjölkvitt ute. På en timme hann marken bli vit och de där vårkänslorna var långt borta.
 
 
 
Men vädret kunde inte riktigt bestämma sig. Lagom när jag skulle hem sprack himlen upp och jag hann fota några kort innan den försvann ner bakom träden. Jag gick där bland droppande träd, snöslaskande steg och fåglar som förvirrat kvittrade sin sång. Det är så mycket lättare och roligare nu när det blir ljusare ute, jag är redo för lite mer sol och D-vitamin nu!
 

Dance magic.

 
Så fick vi äntligen se den igen. Solen. Väldigt efterlängtat att äntligen få se staden i vaket ljus, känna att humöret blir lite bättre av de där strålarna. Det är ett tag kvar till våren kommer men det gör så mycket att bara få lite mer ljus för varje dag som går. Och kanske hittar kameralusten tillbaka igen, den brukar göra det när ljuset kommer tillbaka.
 
 
Bakom tulpanerna gömmer sig helgens fynd, den grålila skrynkiga linnekudden som jag fyndade på 70% rea. Tror nog den kommer göra sig fin med en annan kudde jag spanat in, får se om den hittar hem till oss :)
 
 

Helgtraditioner.

 
Jag brukar vara den av oss som vaknar först på helgen och det har blivit lite av en tradition att jag vinglar upp med sömntrötta ögon, ut i köket och sätter igång kaffebryggaren. Jag och kaffet återvänder sedan till sovrummet där vi brukar spendera första timmen på helgen med att slösurfa och hemnet brukar vara en återkommande favorit.
 
Ett annat återkommande inslag på helgen är scones. Tröttnar aldrig! Precis så startade vi denna söndag, med scones och hemnet, dock i kökssoffan :) Och för er som också vill äta grymt goda scones, här kommer receptet.
 

Scones

2 hungriga personer

  • 4 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör/margarin
  • 2 dl mjölk
  • Philadelphiaost, vanlig ost och marmelad.

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Mikra smöret en halv minut eller så för att det ska bli lite mjukare. Blanda ner smöret och sen mjölken, degen brukar bli rätt kletig och ju kletigare, desto godare resultat. Smeta ut två eller fyra stycken scones på en bakpltsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Klart! 

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0