Vintervit söndagspromenad.

 
 
I söndags packade vi ryggsäcken med termos och fika och gav oss iväg mot skogen. Är det -10 grader och vintervitt ute gäller det att passa på, det stannar ju oftast inte så länge :)
 
 
Vi åkte ut till Simlångsgården där promenadstråken var näst intill orörda och det var vitt så långt vi kunde se. Med solen som lyste genom de kala träden kändes det nästan lite för bra för att vara sant.
 
 
 
 
Alltså. Ni ser ju, hur fint som helst! Det knakade runt bron vi stod på, stora isflak flöt förbi i sakta mak och en gammal bortglömd eka låg halvgömd under isen.
 
 
Skogspromenader kräver ju såklart fikapauser och där solen lyste genom som mest stannade vi för kaffe och saffransbulle. Kinderna var isande kalla, låren likaså och det gällde att hålla igång rörelserna för att inte frysa allt för mycket.
 
 
Jag hoppas verkligen att vi får fler sådana här dagar denna vinter, jag älskar lugnet i skogen, tystnaden och det enda som hörs är våra egna steg och andetag. Det bor nog en liten skogsmulle i mig ändå!

Annandag jul.

 
Vilka fina dagar vi har haft! På annandag jul vaknade vi upp till en svag vintersol och ett frostigt landskap, Sverige visade sig verkligen från sin bästa sida! Kallt var det också så det var bara att dra på sig underställ och ge sig ut på promenad!
 
 
Vi tog en sväng förbi Theos dagis, själv satt han mest i vagnen med ett hårt grepp om sin kära keppkoka (grävskopa) och skrattade så han kiknade när vi sprang runt som tokar och lekte tittut. 
 
 
 
 
 
Efter dagis svängde vi förbi kyrkogården för att tända ett ljus på farmors grav <3.
 
Det är dagar som denna som gör att jag verkligen älskar vintern. Det är något magiskt över att naturen kan vara så fin och förändras bara över en natt. Hoppas ni njuter av ledigheten och lata dagar med nära och kära!

Tredje advent.

 
 
God morgon!
 
Tredje advent och jag startar morgonen med dagens te i teadventskalendern, musikhjälpen och tomtegröt! Igår passade vi på att åka och köpa gran, när solen sken och vi lätt kunde se hur granarna såg ut. Efter många om och men (granväljande är inte lätt för en skogshuggare, mycket som ska tas i beaktning) fick vi till slut med oss en gran hem som vi båda var nöjda med.
 
Idag tänkte jag ge mig ut på julklappsletande. Har inte så många julklappar att köpa, vilket jag tycker är rätt skönt, men tror jag lyckats ganska bra i år med de jag köpt :) Hoppas ni också får en fin tredje advent!

Personlig tränare del 1.

 
Igår var det äntligen dags för min första PT-timme (och därmed kunde jag bocka av en lucka i julkalendern "testa något nytt")! Klockan 08.00 infann jag mig, lite smått nervös, på gymmet för att se vad Hanna skulle hitta på med mig. Vi började med kroppsmätning (Tanitavägning) där jag fick veta allt från kroppsfett, BMI, vattenmängd och vad både armar, ben och bål väger. Intressant och mina värden såg bra ut. 
 
Därefter var det dags för löptest, alltså springa för livet i 2,4 km. Gick inte riktigt lika snabbt som jag tänkt mig men trött var jag :) Nästa moment var olika rörlighetsövningar för att Hanna skulle kunna se hur min kropp rör sig och lite vad jag går för.
 
Nästa gång vi ses ska hon ha tagit fram ett upplägg till mig, det ska verkligen bli spännande och se och jag känner mig redan mer pepp på att ta tag i att träna mer på gymmet! Detta tillsammans med min träning från sjukgymnasten tror jag kommer göra susen för mina svagare kroppsdelar!

Att ta tillvara på soltimmarna.

 
Ibland är det skönt att tvinga ut sig själv på en löparrunda. Söndagen bjöd på underbart väder, hög luft och vinterkyla som bet tag i kinderna. Med en ihållande huvudvärk tänkte jag att en runda runt Nissan kanske skulle göra susen. Det är skönt när helgdagarna bjuder på fint väder, det behövs verkligen när man knappt hinner se ljuset innan det försvinner igen på vardagarna. Alla våra årstider har ju faktiskt sin charm, i allafall när dagarna ser ut som denna :)

1 December och tepremiär.

 
Då så! December är här och jag får äntligen starta två julkalenders! Dagens lucka i #jävligtjobbigjulkalender, som jag skrivit om här, blev att prova ett grönt recept. Det är ju inte bara träningsrelaterat i den julkalendern och även om jag fick till ett träningspass idag får det ändå bli min vegetariska pastagratäng jag kan bocka av i kalendern.
 
Den andra kalendern då? Jo, det är min teadventskalender! Kan ju inte bli bättre att få starta decemberdagarna med en ny tesort varje dag. Ikväll har jag därför druckit grönt te med smak av persika med tända ljus på bordet och raggsockar på fötterna.

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0