Santorini Del 4 - Oia och solnedgången

 
Vi åkte till Oia två gånger under vår vecka i Santorini. Jag hade läst så mycket positivt om denna by och den var precis så mysig som man tror. Även hit transporterades vi med lokalbuss som tog kurvorna i 180 och jag fick visst inse att jag är lite smått livrädd för bussresor på smala vägar med branta stup bredvid.
 
 
Jag blev alldeles till mig av utsikten, de klassiska vita husen och ville helst ta kort på allt samtidigt och berättade för D minst fem gånger om hur fantaaastiskt ljuset var. Jag tror han tröttnade där en stund, tur att han är tålmodig och står ut med mitt tjat :)
 
 
Vi började vandra ner mot hamnen men efter gårdagens hike i bergen var våra ben för trötta för att orka hela vägen ner och upp. Det spelade inte någon roll hur många gånger under vår vecka som jag såg dessa byar där husen klättrade uppför bergsväggarna, jag blev lika fascinerad varje gång. Hur kommer man ens på tanken att bygga så? 
 
 
Ni ser ju, vilken miljö! Vi strosade bland de olika "gångarna", fotade den ena blå dörren efter den andra och diskuterade vem det kunde tänkas vara som bodde i de där fina vita husen med skyltar framför grinden som hojtade privat! 
 
 
För att invänta det perfekta ljuset letade vi upp en bar/café för ett glas rosé och glass. Efter att ha surat en stund när vi upptäckte att det enda lediga bordet var upptaget sökte en tjej min uppmärksamhet och meddelade att deras bord snart var ledigt. Gissa vem som var nöjd med att få ett mycket bättre bord med full utsikt över havet och solnedgången?
 
Vi satt där och spanade på folk som fotade med sina iPads, alla stackars män som skulle ta 100 kort på sina flickvänner och asiater som strosade runt med paraplyer för att slippa solen. Till slut försvann solen ner vid horisonten och lämnade efter sig en rosa himmel. Det är verkligen magiskt med solnedgångar, jag tror aldrig att man tröttnar!


Kommentarer
Evelina

Jag älskar dina bilder! Härligt att få ra del av er resa ❤

Svar: Kul att höra :) <3
Jess

2013-10-25 @ 21:24:19
URL: http://Blogg.alltforforaldrar.se/ietthus
jos

Det där ser så härligt ut!

Svar: Det var det också :)
Jess

2013-10-27 @ 15:56:59
URL: http://josefindysenius.com
Lina S

Underbara bildet!

Svar: Tack!
Jess

2013-10-29 @ 07:40:55
URL: http://linastrandh.se
Anna S

Underbart ljus och helt fantastiska bilder! Svårt att se sig mätt på sådant :)

Svar: Tack!
Jess

2013-11-10 @ 11:04:42
URL: http://annas.devote.se
Mikaela

Wow, vilka underbara bilder! Är halvgrek och längtar till Grekland när jag ser dom... Måste nästan åka till Santorini i sommar!

2013-12-15 @ 18:25:31
URL: http://bympv.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0