Att äntligen ha helg.

 
Fredag, veckans absolut bästa dag. Idag passade jag på att ta helg redan vid lunch och har därför hunnit se lite mer av dagsljuset än vanligt. Dagen har kanske inte bjudit på lika fint väder som Santorinibilden men vad gör väl det när adventspyntet är uppe och jag hann in i mataffärerna innan alla andra hunnit ta helg?
 
Ikväll tar jag på mig lite finare kläder för en AW på Boom Boom med vänner. Trevlig helg på er!
 

När julen börjar närma sig.

 
Minns ni den där tomten jag svamlade om att jag fyndade på Gekås sist? Här är han, tomten som fick följa med hem i de gula påsarna. Nu när vi bor i en större lägenhet än förra året finns det mer plats för julpynt och denna tomte kändes sådär lagom, inte för mycket. När jag sedan såg att den säljs på Åhléns för 400 kr dyrare kunde jag med enkel tjejmatte snabbt konstatera att jag har tjänat 400 kr :) Jo, jag tror nog allt att jag börjar bli redo för december, det är ju ändå en av årets finaste månader.
 

Att besöka Wapnö julmarknad.

 
I lördags kom de här godingarna hem till oss. Vi hade planerat att åka till Wapnö julmarknad men det är ju givet att vi var tvungna att ladda upp med socker (kladdkakemuffins) och kaffe för att orka med. 
 
 
Det första vi gjorde när vi kom dit var att ställa oss i kön till den lilla korvkiosken. Man kan ju lätt tro att vi inte gjorde något annat än att äta denna dag men i detta fall hade vi barnen att skylla på. Efter matstoppet krigade vi in i de olika husen där det rådde julstämning och trängsel så jag blev alldeles yr och fick tunnelseende. Efter att ha klämt på de mjukaste fårskinnstofflorna, fina keramikkrukor och tomtar i rött, vitt och grått kom vi till slut ut till kylan igen.
 
 
Vi fortsatte mot de mer matiga delarna (såklart) och fick smaka på olika korvar, ostar och några fler ostar. Dagens miss var väl att vi glömde ta med kontanter, brukar ju ofta vara det viktigaste att ha med sig på en marknad. Men vi åkte hemåt nöjda och glada, med lite mer julkänsla i maggropen. Ett fint sätt att spendera en lördag med vänner man tycker om.
 

Movember.

 
November betyder Movember och igår hade vi Theo på besök som definitivt uppmärksammade detta. Kan vara så att hans moster har fått lite dille på mustascher och köpt både t-shirt och byxor..
 
Medan jag och syster åkte på shoppingrunda stannade grabbarna hemma och levde loppan. Bra lördag med kvalitetstid, funderingar på vem som köper vissa plagg som finns och att jag faktiskt tjänat 400 spänn på min tomte jag fyndade på Gekås förra veckan.
 
Lördagen avslutades med gott vin, godaste potatisrullarna och filmen Silver Linings playbook som jag kan rekommendera!

Att återuppta en fotokurs.

 
När jag vaknade i morse trodde jag aldrig att denna dag skulle vakna till liv. Regnet smattrade mot fönsterbläcket och det var alldeles grått ute. Att vi inte heller såg ut genom våra smutsiga fönster på grund av stormen kan också vara en anledning till att allt är grått. Oavsett, en perfekt pluggdag! Minns ni att jag började en fotokurs förra hösten? Nä, inte jag heller. Eller rättare sagt, jag har hela tiden vetat om den men av någon konstig anledning inte riktigt tagit tag i den.
 
Idag tyckte jag var en passande dag och i sällskap av chaite och clementiner var det inte så tokigt. Kursen är riktigt bra, dock tar den en del tid så det gäller att passa på under helgen. 

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0