Santorini Del 5 - Road trip runt ön

 
Ni kanske trodde att Santorini var ett avslutat kapitel? Nja, inte riktigt. Jag har fortfarande några fina guldkorn kvar att visa, till exempel den dagen då vi hyrde en liten blå bil för att utforska ön!
 
 
Nu är jag inte helt säker men jag tror att den lilla by vi hade som första stopp var Megalochori. Det märktes att det var lågsäsong för vi hade gränderna för oss själva, det sömniga lilla torget gjorde att våra steg blev lite långsammare och som sällskap på vår promenad hade vi en nyfiken hund som glatt visade vägen.
 
 
Efter att ha varit nere vid fyrtornet Faros och därefter stannat till vid en vägbutik för att köpa kapris och soltorkade tomater och fnissande fotat åsnor blev nästa stopp Red beach. Red beach är en av öns välkända badstränder och jag tror ni förstår stranden har fått sitt namn. Lite klurigt att ta sig dit men väl där, vilket vatten! Varje kvart kom en båt där en grek med stor mage och hatt lätt aggressivt gastade white beach, black beeeach!
 
Det blev ingen båttur för vår del, vi upptäckte att vi var alldeles för hungriga för att ta oss ut till svåråtkomliga stränder. Istället köpte jag en nygrillad majskolv av en trevlig herre för att överleva tills vi kom till Akrotiri där vi skulle äta lunch.
 
 
Efter lunchen fortsatte vår road trip mot Pyrgos, en by högt belägen runt en bergstopp med en utsikt som får en att tappa andan. Gränderna i Pyrgos är byggt som en laburint för att lura pirater. Ja, inte nu för tiden då, utan för länge, länge sedan. Och visst kunde man virra bort sig, även vi som inte är pirater. Ett tag visste vi knappt om vi skulle framåt eller bakåt, upp eller ner och det var flera som stannade för att fråga om vägen.
 
 
Under tiden som vi försökte hitta runt hann jag faschineras av ännu fler blå dörrar, en bar med soffor och fluffiga kuddar i en ruin som kändes så felplacerade men ändå så rätt. Och såklart, utsikten. Det var också här jag tyckte det var en utmärkt idé att ta lite hoppbilder, för inte kan man väl åka på semester utan att ta hoppbilder?
 
 
Sista stoppet blev Profet Ilias, Santorinis högsta berg (556 meter över havet för att vara exakt). En smal, snirklig väg med hus som hängde på bergssluttningarna tog oss upp till toppen där vi njöt av utsikten. Tydligen ska man kunna se ända till Kreta men jag kan inte påstå att jag ens visste åt vilket håll jag skulle kolla för att se den ön :)
 
Kvällen avslutade vi i Imerovigli men det tar vi en annan dag, den byn kräver sitt egna inlägg så att säga.


Kommentarer
Annika

Vad härligt det ser ut! Det är inte så långt till sommaren nu va?

Svar: Nä nu börjar det ju snart vända och gå mot ljusare tider igen :)
Jess

2013-12-04 @ 09:58:02
URL: http://candelarias.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0