Årets första långrunda.

 
Visst blev det en löparrunda som hette duga igår. Jag kände mig till och med rätt pepp inför rundan, planerade in min frukost så den inte skulle störa min runda. Via Fågelhult-Bägaryd-Lidhult och hem skramlade jag ihop 15 kilometer. Ni hör ju vilka metropoler jag sprang förbi? Men att så mysigt det är med alla småbyar, farbröder som skiner upp och vinkande hejar när man springer förbi och de där förfallna huset med så mycket historia som glömts bort.
 
Mitt sällskap blev ett gammalt avsnitt av Värvet med Adam Alsing, så mycket lättare när man har något intressant att lyssna på. Fynden för dagen blev en pytteliten ödla (såg det ut som) och en överkörd liten groda.
 
Idag känns det i kroppen vill jag lova!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att starta helgen.

Förra helgens blomsterskapande på möhippan.
 
Då var det lördag igen. I morse vaknade jag tidigt, tidigt av en kvackande telefon (en anka som väckningssignal?). Det vankades Trajet och jag njöt av att kunna vända mig om och sova vidare! Men det ser ut som vädret på deras sida idag, kallt men soligt.
 
Efter lite morgonlunk, kaffedrickande, yoghurtätande och den dagliga dosen av bloggar tänkte jag pallra mig ut på en riktigt lång löparrunda. Fick en väg förklarad igår av D, nu får vi hoppas jag inte virrar bort mig i de småländska skogarna! Ha en fin lördag hörrni och njut lite extra av ledighet och sol :)

När Salvia flyttade in hos mig.

 
Jag försökte in i det sista att hålla mig borta men det gick inte. Kärleken var lite för stor och till slut fick de här fina chinosen flytta hem till mig. Jag såg dom för första gången på Väla i början av mars och de är precis lika fina nu som då - perfekta vårbyxor!
 
Vid det här laget är jag iväg på Möhippa, kan inte bli bättre en lördag som badar i sol och nästan vårvärme! Får bara hoppas att bruden inte anar något utan blir rejält överraskad :)

När idyllen byts mot attackerande hund.

 
Idag under min löparrunda tänkte jag att det trots allt är rätt fint att flytta hem igen, inte till min hemort utan till en annan, ännu mindre ort i närheten. Där omgivningarna är nya, små stigar och gator att upptäcka och hus där jag inte vet vem eller vilka som bor. Jag springer ut mot landet, förbi några höns, hör hur kossorna muar i ladugården och följer grusvägens snirkliga väg.
 
Mitt i min rogivande (och ganska jobbiga, men det passar inte in i denna fina berättelse) löparrunda hör jag någon som argt och högt ropar neeej! och två vassa busvisslingar. Såklart undrar jag ju vad som händer, vänder mig om och ser något litet, svart komma mot mig på håll. Jag tänker att det kanske är en höna som rymt (haha) och fortsätter springa men hör fler visslingar och arga rop. Nästa gång jag vänder mig om ser jag att det är en hund som kommer som en skottspole rakt mot mig. Och för er som inte vet är jag l.i.v.r.ä.d.d för hundar i skottspolefart.
 
I panik börjar jag leta efter flyktvägar, tittar upp - en slänt utan gömställen, tittar åt andra hållet - en åker med elstängsel och inget gömställe. Jag har inget annat alternativ än att livrädd stå kvar på grusvägen, vända ryggen mot hunden, hålla händerna för ansiktet och hoppas den inte biter ihjäl mig. Nu var det som tur var ingen galen hund utan en som valde att hoppa lite och sedan springa tillbaka till husse/matte igen. Tror ni det hjälpte? Nej. Löjlig som jag är blir jag sådär skakig och skitskraj. Trots detta avbrott fick jag ihop 6,5 km och får nog vara nöjd med det. Det har inte alltid sin charm att upptäcka nya stigar och gator.. ;)

Att starta söndagen långsamt.

 
Denna söndag kan verkligen klassas som en lugn sådan. Bland det bästa jag vet är att kunna ligga kvar i sängen länge på morgonen, dricka kaffe och läsa bloggar och leta inredningsinspiration. Jag verkligen längtar tills vi får vår nya lägenhet och kan börja inreda! Har en del idéer (såklart) men sedan återstår det ju att se om det går att genomföra också.
 
Dagens aktivitet består av att baka bröd, bovetebröd och frallor närmare bestämt. Blir nog gott! Kan hända att jag passar på att smita ut till hörnan av huset som badar i sol och där det alltid är lä..
 
Trevlig söndag!

En heldag i Sporda.

 
Igår hämtade Malin upp mig och vi åkte ut till Sporda för lite lunch, eftermiddagshäng och framför allt för att hälsa på Svea, familjens senaste tillskott! Jag tror nog jag blev kär på en minut, hur kan man vara sådär fluffig och söt?
 
 
Efter en stund fick vi sällskap av denna goding som visade sig vara på sitt allra bästa humör för veckan. Wilmer ställde snällt upp som modell och körde 'Like a baws'-poser som om han inte gjort något annat :)
 
 
Evelina bjöd på grym Mudcake, Wilmer och Svea turades om att charma brallorna av oss och när magen var fullproppad av fika bestämde vi att det nog var bäst att ta den där promenaden för att överleva kvällsmaten.
 
 
Storebror hade fullt upp med att leka Ninja Turtles men kameran hann fånga honom i en av pauserna. Burren hade fullt upp i kökslådan och Svea höll sig mest i närheten. Det var inte direkt brist på aktivitet i detta hus om man säger så, jag som är van att bo själv hade fullt upp att hänga med i svängarna hehe.
 
 
När männen kommit hem från Fiskemässan och barnen var lagda högg vi in på det absolut bästa jag vet - charkisar! Om ni inte testat tryffelsalami är det bäst att göra det, dra åt.. vad gott det är! När vi avverkat födelsedagspresenter, hästjackor, snåla människor, hur sund Eriks blocketberoende egentligen är och gosat in oss i Sveas päls rullade spicen hem mot vår lägenhet igen. Tack för en härlig heldag!

Att redan ha onsdag.

Min utsikt på mina promenader nu för tiden.
 
Redan onsdag och jag har hunnit avverka två arbetsdagar på min nya arbetsplats! Än så länge känns allt toppen, jag har fått en riktigt bra introduktion av företaget med rundvandring och besök på alla avdelningar. Idag har jag spenderat dagen på lagret tillsammans med en av truckkillarna som visat mig hur det går till där ute. Med ett förflutet som maskinoperatör har jag ju kört truck förut så givetvis fick även jag köra lite truck och plocka artiklar. 
 
Det här med att pendla är ju kanske inte det roligaste jag gjort. Men jag ska inte klaga, två månader kan jag absolut stå ut, särskilt nu när det är fantastiskt fina mornar med solen i ryggen, en kanna med te och morgonpasset på radion. Att gå från storstadsbo till lantis verkar ju fungera rätt fint ändå.

Dagen innan en ny framtid.

Ett av mina favoritcaféer i Göteborg, Le Petit Café i Haga.
 
Så börjar min semester närma sig sitt slut. De lata dagarna att vakna när jag vill, strosa ut i solen utan mål eller plan är över och jag har njutit av varje ledig minut. Denna måndag har lunkat på i en riktigt söndagstempo med tillhörande mysbyxor och hårtofsen på sniskan. Jag har påbörjat en ny bok i hörnan på huset där det alltid är lä, plockat in ytterligare lite kläder i garderoberna, tagit en löparrunda med D som draghjälp för att höja tempot och snart ska jag hugga in på kvällens mat. 
 
Ikväll fladdrar det lite extra i min mage, ni vet som det gjorde dagen innan man skulle börja första klass? Just den där känslan. För i morgon sätter jag mig i bilen och åker mot mitt nya jobb och jag ser fram emot det! Det ska bli riktigt spännande och jag tror jag kommer lära mig massor!
 
Och ni håller tummarna att jag inte snubblar, glömmer dra upp gylfen eller gör något annat olämpligt. Okej?

Mellanlanda i Småland.

 
I lördags gick flyttlasset från Göteborg och jisses vad grejer jag har samlat på mig! Ändå har jag rensat, slängt och skänkt ett antal kassar med grejer. Nu är jag alltså Smålandsbo i Casa Blanca i nästan två månader för att sedan bli Hallänning. Det känns rätt bra ändå att mellanlanda här lite även om det är ett meck med alla kartonger. Förrådet är knökat och jag har inte ens en tredjedel av alla mina kläder uppackade. 
 
Igår startade vi årets grillsäsong med att bjuda hit Emelie och Markus på grillad kyckling och annat gott. Riktigt trevlig kväll!

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0