När man råkar gå fel in till herrarnas.


När man befinner sig i Finland är det fullt normalt att hotellet har en bastu. Morgonbastu och kvällsbastu, uppdelat med herrar för sig och damer för sig. De där finnarna bastar ju så förbannat mycket så jag tänkte att det måste jag ju också testa på.
 
Tar hissen upp till åttonde våningen (efter att ha försökt komma in på Saunaterrassi, verkade inte som jag hade tillgång till den lyxbastun), upp i spiraltrappan till nionde våningen för att blippa kortet och komma in i ytterligare ett rum. I detta rum finns två dörrar, Sauna 1 & Sauna 2. Jaha, och vilken ska jag välja funderar jag en stund. Kikar runt lite efter små tecken på vilket som verkar rätt, hittar inga och tänker sedan att högra dörren brukar alltid vara ett säkert kort.
 
Att så fel jag hade! Innanför dörren sitter en förvånad finsk man (kanske från något annat land men historien blir bättre om vi säger att han är finsk) och undrar säkert vad jag gör där. Jag utstöter ett panikartat ljud som förmodligen mest låter som en skrämd liten  fågel och stänger snabbt dörren. Hade jag läst på skylten hade jag sett att det stod "Sauna men". Bredvid Sauna 2 står det "Sauna ladies", jag öppnar skamset dörren och bastar tills jag nästan svimmar.
 
Helsingfors är riktigt peppade på jul, ett tiotal granar i olika blinkande ljus stod utanför Stockmann.


Kommentarer
Karin

Haha härligt, sånt som händer!


Svar: Haha ja nu i efterhand är det ju kul iaf!
Jess

2012-11-15 @ 01:57:58
URL: http://karinolofsson.se
Anna S

Sv: Åh då bara måste du åka dit :) Helt fantastisk stad! Vi flög dit med Ryanair (direktflyg). Vi valde att flyga från Rygge (strax söder om Oslo) därför att datumen passade oss bättre + att priset var väldigt bra. Vi betalade endast 530 kr per person tur och retur. Men Ryanair flyger även direkt från Säve och är man ute i god tid är det bra priser även därifrån. Med Ryanair landar du på flygplatsen Ciampino, som ligger ca 30 minuters bussresa från Roms centrum :)

Rekommenderar verkligen dig att åka dit! Kramar


Ps.
Haha vilket underbart minne från Finland! Kul att vara där på affärsresa :)


Svar: Ja det ser ut att vara en stad för mig :)Ryanair var min första tanke, sedan kollade jag andra bolag men de verkar inte flyga direkt. Då låter Ryanair smidigare! Tack för dina tips, nu ska jag bara få med pojkvännen på mina planer också hehe! Kram
Jess

2012-11-15 @ 10:21:58
URL: http://annas.devote.se
Hanna

Haha! vilken härlig händelse! hade gett några kronor för att se både din och hans min i det läget kan jag säga! (hanvarvälintenaken??)

Svar: Haha jag hade gärna sett min och hans min också! (Nejsomturvarhadehanhandduk!)
Jess

2012-11-15 @ 14:58:31
URL: http://www.hemmahoshanna.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0