Min kamerahistoria.

Foto taget av Lina med min D3000

Jag tror att jag alltid har haft ett intresse för fotografering (eller i alla fall sedan högstadiet, tiden innan dess kommer jag inte ihåg riktigt) även om jag valde text istället för foto som inriktning på gymnasiet. Min första digitalkamera köpte jag på gymnasiet när jag praktiserade i en fotobutik. Jag har för mig att jag betalade lite mer än 4 000 kr för den och det sved förmodligen en del i min spargris. Denna kamera hängde med mig överallt (mestadels förfester och posebilder framför spegeln) tills min väska blev stulen i Sydney 2007.

Efter det avlöstes några Canon Ixus.. En blev överkörd på parkeringen på Sigges Loge, en fick en stor grogg uthälld över sig och en tappades i marken på Avenyn, endast en vecka gammal. Man kan säga att jag hade lite otur med mina kameror i några år (vet inte om mamma och pappa höll med om att det var otur) och jag (snarare m&p) var glad att jag hade drulle-försäkring!

När jag tog min högskoleexamen 2010 önskade jag mig pengar till en systemkamera. Det kändes naturligt att ta steget mot en systemkamera för jag ville utvecklas mer men ville ändå ha en enkel nybörjarkamera. Valet föll på en Nikon D3000 med kitobjektivet 18-55/3,5-5,6 VR. Perfekt nybörjarkamera enligt mig för att lära sig en systemkamera. I våras uppdaterades kameraväskan med ett nytt objektiv; Nikkor AF-S DX 35/1,8 G. Snacka om skillnad! Det kändes som mitt fotograferande tog fart ordentligt och bilderna blev väldigt mycket bättre.

Den senaste tiden har jag spenderat några timmar på att googla på ett nytt kamerahus. Det känns som jag har växt ifrån min D3000 och skulle vilja ha en lite mer avancerad systemkamera. Jag har fastnat för Nikon D7000 som bygger på D90 och ska vara den bästa "hobbykameran" på marknaden.
 
Så till min fråga.. Finns det någon som möjligtvis har erfarenhet av denna kamera? Är den bra? Alla förslag och kommentarer är varmt välkomna!


Kommentarer
Anna S

Min syster och hennes kille köpte en D7000 i våras och de är hur nöjda som helst! Jag har själv fotat lite med den och det blir riktigt fina bilder även med ett mindre bra objektiv. Den är ganska stor och tung, men fördelen med tyngden är att den känns stabilare i handen. Kanske ingen kamera man släpar runt i väskan hela tiden, men absolut en riktigt bra kamera!

Ska besöka syrran ikväll och då kan jag fråga ut henne mer om kameran, för- och nackdelar och sånt. :)

Svar: Vad kul att höra om någon som har den! Jag har läst en del recensioner och alla verkar tycka att det är en riktigt bra kamera. Du får mer än gärna fråga din syster om pros & cons med kameran! Tack tack!
Jess

2012-11-21 @ 11:15:27
URL: http://annas.devote.se
Turid

Vilken fin bild! d90 har jag hört var en bra kamera, valde mellan den och min Canon EOS 500d, men det blev Canon. D7000 är säkert ett bra val då.

Svar: Det brukar nog stå mellan en Canon eller en Nikon för de flesta, vet själv inte riktigt varför jag valde Nikon :) Jag ska försöka ta mig till Japan photo någon dag för att känna och klämma lite på D7000.. Den verkar himla bra iaf!
Jess

2012-11-28 @ 21:43:43
URL: http://www.travelandfashion.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0