Summering av 21 km.


Uppför säldammsbacken, bara 19 km kvar!

Större delen av gårdagen var jag stissig och nervös, jag försökte äta frukost och lunch men det är svårt att få i sig mat när man är nervös. Vid ettiden gick vi mot Slottsskogsvallen för att se när eliten startade. En halvtimme innan min start gick jag bort till min startgrupp och försökte mjuka upp kroppen och ladda. Redan innan loppet startade kände jag att jag började få håll och hade en puls på 160 (som sagt, aningens uppstirrad ;)

Starten: När startskottet gått sätter jag igång pulsklockan och lite längre bort ser jag D som hejar (en liten incident som innehöll lånad fotografs hissliftmojäng, systemkamera och citatet "Men ta av linsskyddet för faaan" gav en rolig start) och de första 4 km har jag håll.

Älvsborgsbron: Här blåser det fantastiskt mkt men jag känner ingen trötthet och försöker njuta av utsikten. Efter bron börjar jag bli kissenödig men försöker förtränga det och fortsätter springa.

Hisingen: Jag håller jämnt tempo, benen flyter med, andningen känns under kontroll och publiken hjälper till att heja och peppa. I efterhand borde jag ha sprungit lite fortare här men det är lätt att vara efterklok.

Göta Älvbron: Bron går tufft uppåt, tempot är lite långsammare men jag kämpar på rätt bra ändå. På mitten av bron (vid 14 km) börjar jag känna av smärtan i vänsterfoten då och då men det går ändå att fortsätta springa. 

Avenyn: Här är det döjobbigt, magen känns helt uppochner men publiken och välkända ansikten gör att jag får lite extra energi. När jag rundar poseidon tar jag givetvis en berömd gul svamp och undrar för mig själv varför de har dränkt dom i saltvatten. Kommer sedan på att det är mitt egna intorkade svett i ansiktet som jag känner, fräscht!

Vasagatan till mål: När jag lämnar avenyn är det ca fyra km kvar och det är först då jag börjar känna trötthet i benen på riktigt. Jag försöker trycka på och springa fortare men tröttheten tar över och jag inser att jag tyvärr inte kommer att springa under två timmar. Jag börjar även få frossa och undrar varför i hela friden jag utsätter mig för detta. När jag väl gått i mål handlar de första minutrarna efteråt bara om att försöka andas och inse att jag lever och har klarat av 21 km! Enligt min pulsklocka har jag, under varvet, haft en snittpuls på 178 slag/min (vilket är skyhögt!) och en maxpuls på 191 slag/min. Efter lite förvirring om mötesplats och annat strul möter jag till slut upp D!

Summa summarum: Sjukt nöjd och stolt över mig själv att jag klarade av att springa varvet, hade som sagt gärna kommit under två timmar men det får jag se till att göra nästa år. För ja, även om första tanken när jag gick i mål var "Aldrig i hela mitt liv att jag gör detta igen!", så kommer jag givetvis att anmäla mig till Göteborgsvarvet 2013  =)Kommentarer
creando

Jag är GRYMT IMPAD!!!! Säger bara det!Kramar Kicki

2012-05-13 @ 18:52:35
URL: http://creando-kicki.blogspot.com
Alexandra

Härligt jobbat!! Känner igen det där med en protesterande mage, måste väl ändå vara ett tecken på att man tagit i bra?Klart vi kör nästa år igen, det är ju kul på ett konstigt sätt mitt i smärtan! kram

2012-05-13 @ 19:11:17
URL: http://hejklassiker.blogg.se/
Carolina - Calinas

Jösses! GRYMT JOBBAT! Jag stod och hejade på dom som sprang förbi, vet inte om jag någonsin kommer att testa på det där med att springa själv. Men jag blir lika imponerad varje år av er som gör det!

2012-05-14 @ 08:42:28
URL: http://calinas.se
Anna S

Sjukt bra jobbat! Riktigt imponerad av dig och hallå, 2.05 är väl en grym tid?! :)Det verkar som om du haft en riktigt bra vecka! Förutom att klara GBG-varvet drack du förmodligen Sveriges godaste mojitos på Mañana (har du smakat deras strawberry motjito?) och njöt av grillat i slottskogen :) Längtar tills jag får inviga min grill!

2012-05-14 @ 08:53:50
URL: http://annas.devote.se
Karin

du SKA vara sjukt stolt, så himla bra... och peppande:)

2012-05-14 @ 10:13:49
URL: http://endorfinkickar.blogg.se/
Amanda

Bra jobbat jess

2012-05-14 @ 11:02:28
Carin

Heja dig! GRYMT bra!!! :DHa en bra start på veckan! Kram Carin

2012-05-14 @ 11:13:26
URL: http://carinifinabo.bloggagratis.se
Isabel

Fan vad bra gjort!

Blir alltid så impad av folk som kan springa långt och länge! Jag sprang mitt första lopp förr förra helgen och då bara 5km, vilket var tufft nog för mig. Men sicken drog! Jag älskade känslan och jag kom in på en tid som var 8minuter snabbare än jag trott. Grymt!

2012-05-15 @ 13:21:42
URL: http://frokenjose.blogg.se/
Jess

Tack tack tack allihopa, vilken härlig pepp ni är! Kram

2012-05-15 @ 20:55:05
URL: http://jessansworld.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0