Fettisdagen.

Visst är det semlans dag idag, men även pannkakans dag. Jag borde definitivt börja fira pannkakan istället, är ju inte så värst förtjust i semlor.

Förra veckan bestämde jag mig att ge mig på det där med att baka egna semlor (vad gör man inte för att imponera på sin semlegalne kärlek) och det gick ju finfint! Missade visst en detalj om dubbel jäsning när jag läste igenom receptet så i torsdags åkte de in i ugnen runt elvatiden på kvällen - grannarna måste ju undrat varför jag höll på att baka så sent ;)

Mandelmassan slängde jag ihop på fredagen, med recept från bästa Lina och eget måtthöftande. Mandeln hackade jag med min grymma pryl från Tupperware, funkade hur bra som helst!

Blev semlorna goda då? Javisst! Kommentaren från D var "Detta är nog de godaste semlorna jag ätit" och då ska tillläggas att han är rutinerad när det gäller semleätande. Antingen var de goda eller så ville han bara göra mig glad ;) Det blev visserligen semla goes albino eftersom jag glömde pensla bullarna med ägg innan de åkte in i ugnen. Goda var de iaf!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0