London baby!

Weekendväskan är packad (med mycket plats för eventuell shopping), jag är nyduschad, jobbet är avstängt. Snart tar jag min kärlek i handen och flyger till London!
Först tänkte vi smälla i oss lite mat, gäller ju att va redo ända ner i tårna för att slåss med övriga turister :P

I en liten weekendbubbla.


De sista dagarna har jag haft lite svårt att koncentrera mig på det vardagliga, jag går mest runt i en liten weekendbubbla och längtar. Anledningen till det är att jag åker till London med ytterst fint sällskap imorgon kväll!

Det ska bli så himla mysigt att åka iväg och koppla av och njuta av att vara ledig. Vakna upp i mjuka, vita hotellakan och med spänning dra isär gardinerna och hoppas att staden bjuder på sol våra dagar vi är där. Jag ser fram emot att strosa på Londons fina gator, hitta mysiga små butiker som inte finns hemma och kanske ta ett och annat kort på sevärdheter, byggnader och konstiga människor.

Planen är också att se Queen-musikalen ”We will rock you” som jag har velat se så himla länge. Biljetter är bokade till föreställningen på lördag eftermiddag så nu hoppas vi bara att biljetterna gäller och att det blir en bra föreställning! Och om jag känner mig själv rätt kan det hända att en liten öl eller två hinner slinka ner i magen under dessa dagar..

Men. Såklart finns det en liten hake med denna weekend. Jag som för det mesta har koll rafsade nöjd fram mitt pass i söndags när D frågade efter mitt passnummer för att kunna göra online-incheckning för Ryan Air. Var så himla nöjd med att jag visste i vilken låda jag hade passet i (för det är inte alltid självklart även om jag brukar ha koll. Med betoning på brukar). Stelnade till lite mitt i rörelsen påväg tillbaka till soffan när jag ser att passet gäller till och med september 2011. September 2011. 

Efter en smärre kris och lite skadeglädje (det är ju den bästa glädjen så länge det inte drabbar en själv..) gick jag och skaffade mig ett nytt pass i måndags. Därför sitter jag nu på helspänn och ber till passgudarna där uppe att de ska hinna bli färdiga med mitt pass till idag eller imorgon!

Annars blir det att slänga fram 900 härliga kronor på ett provisoriskt pass och de pengarna vill jag för allt i världen inte spendera på kläder i London. Nej nej, ett provisoriskt pass ska de spenderas på!

Uppdatering:

Fick precis ett sms från polisen där det stod att jag har ett pass att hämta ut - Lyckan är total!

Bullbak med besök

Visst blev det bullar igår! Kitchen Aiden skötte sig finfint och efter en smärre rökutveckling (smör rann ut från ugnen både här och där) blev de till slut klara! I sällskap med Knutte blev det bulle och mjölk, himla trevlig tisdag!


Påväg hem från affären med nödvändiga ingredienser


Översvämmad plåt med bullar, receptet är givetvis Leilas, inte så förvånande kanske..

Pensionär vid 25?

Idag är det jag som åker raka vägen hem (tar möjligtvis omvägen förbi F&S i stan och lämnar tillbaka ett pulsband jag råkade glömma att lämna tillbaka igår..) och bakar bullar efter jobbet! Har ett sånt sug av att baka och bullar har jag inte vågat mig på förr. Jag vet att det är märkligt, så svårt kan det ju inte vara, men det har alltid varit så mycket bättre att äta av mammas deg och färdiga bullar..

I helgen invigde jag min fina köksmaskin med att baka Ciabattabröd och Blueberry cupcakes med white chocolate frosting. Cupcakereceptet kommer givetvis från min husgud Leila och finns i hennes senaste bok "Hello cupcake!"


Såhär snajsiga blev Ciabattabröden.

Söndagen bestod av solig promenad i Slottis, fika i Haga, massor med kramar
och avslutades med en löparrunda och krämig pasta framför TVn!


I Slottsskogen med personen som får mitt hjärta att fladdra till lite extra..

Lycka i Bringestedtska palatset!

Endast ren och skär lycka denna torsdagskväll! Efter en mysig fika på Le Pain gick jag och Åsa till NK för medlemskväll på deras köksavdelning. Siktet var inställt på en Kitchen Aid då de hade ett förträffligt erbjudande denna kväll. Sagt och gjort, den cremevita maskinen fanns och då var det bara att slå till. Allt var roligt ända tills jag insåg att denna manick ska släpas hem till Majorna. Jag kan garantera att en Kitchen Aid väger ofantligt mycket! Spaghettiarmarna blev nog dubbelt så långa under promenaden (läs släpandet) hem från vagnen. Men nu står det i mitt kök och blänker så fint! Behöver nog inte nämna att det ska bakas i helgen? ;)
Glad tjej med gigantisk påse.
Kitchen Aid Almond Creme.

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0