Fix och don

I helgen har det varit full rulle!
Fredagen bestod av en välförtjänt after work i Linné och sedan vidare till Park lane och Queer med Anna =)
I lördags kom mamma och pappa upp för att hjälpa mig i lägenheten. Vi hann med allt vi skulle och allt flöt på förrutom vissa småsaker som att jag körde fel både till och från IKEA och att väggfärgen tog slut ;) Låter bilderna tala för helgen. Kram!


Byrån sätts ihop, än så länge - kaos ;)


Väggtvätt innan vi målade den vit.


Lunchen fick ätas sittande på golvet.


I lördags kväll när vi gick från Linné hem till mig hamnade vi på en gårdsfest med liveband, medhavd mat och baginbox, annorlunda! =)


Tagen igår kväll efter att mamma och pappa åkt hem, mycket nöjd!


Hallen


Köket

En vecka som kontorsråtta

Nu har jag klarat av första veckan på jobbet, känns väldigt skönt med helg! Huvudet är fullproppat med information.. Idag var första dagen på mitt riktiga kontor! Fick gå en liten rundvandring och träffa alla, få en presentation av vad de jobbar med. Ganska 50/50 tjejer och killar och en hel del i 30års åldern. Alla var himla trevligt så det känns toppen!
Installerade mig vid mitt kontorsbord (sitter i kontorslandskap) som syns på den ganska suddiga bilden.. Vid lunch gick vi ett gäng och käkade. Passade på att åka bil hem med en tjej för att lära känna lite mer, smart drag av mig tycker jag! ;)
Nu är jag mycket väl värd några kalla så det blir förmodligen några öl i Linné med Daniel & Justus och senare ska jag träffa Anna när hon slutat jobba!
Imon kommer bästa mams o paps och ska hjälpa mig dona i lägenheten, woho!! =)
Kram

At busy and crowded Dala Airport

Jaa hörrni, vilken dag!
Bilden nedan visar hur stressigt o trångt det är på flygplatsen här i Borlänge ;) slänger också upp en bild på den moderna reklammontern de har här. Herregud.
Dagen började bra och jag och handledaren hade ett bra schema över vad jag skulle hinna lära mig under dagen. Tyvärr fick handledaren ett riktigt tråkigt besked på förmiddagen så dagen blev inte riktigt som tänkt. Det kom ändå ut något positivt för min del ur detta och istället för att jobba helt själv från Göteborg på måndag kommer en av mina kollegor i Finland att komma till Gbg och hjälpa mig första två dagarna. Känns skönt och de verkar fatta att man som ny inte är så himla självständig i början. Min handledare har varit väldigt förstående och hjälpt mig på bästa sätt. Synd att hon slutar på SE imon.
Nu är alltså min upplärningstid slut och imon är första dagen på mitt riktiga kontor! Platschefen ska hjälpa mig runt och presentera mig för mina kollegor där. Känns skönt att även det är uppordnat, något som inte heller var planerat från början. Tur att jag tar tag i saker o ser till att de fixar stöd åt mig ;)
Kraam
Busy Dala Airport
Den moderna reklammaskinen på flygplatsen ;)

Telefonmöte och 1800-tals historia

Idag är jag back on track och lite mer positiv efter jobbedagen ;) Vi har gått igenom lite mer av mina arbetsuppgifter och enkelt förklarat kommer jag att ha hand om rutter  (från bruk till kund) och kostnader för SE's bruk här i Sverige. Jag kommer lägga in nya rutter och ändra vissa rutter. Sedan är det en massa mer men det är grunderna så ni vet vad jag pysslar med på dagarna framöver=)
Dagen började med (förutom att jag hittade pannkakorna på hotellfrukosten, hur kunde jag missa det igår!?) att jag fick vara med om mitt första telefonmöte med mina kollegor som sitter i Finland och Tyskland. Vi är 6 stycken i mitt team och alla verkar vara jättetrevliga!
Efter lunch fick jag lite info av en tjej på HR och fick även skriva en ansökan om mitt AmEx kort jag kommer få från jobbet ;)
Innan jag gick hem idag visade min handledare mig runt i en del av kontoret som är från 1800-talet och innehåller massa gamla möbler, tavlor och historia om företaget, mycket intressant!
Imon blir det att checka ut från hotellet, lära mig ännu mer och sedan ta flyget hem till kära fina Göteborg, ska bli skönt faktiskt!
Kraam
Update:
Hotell är ju inte riktigt så lyxigt som man tror.. denna mat som bjöds på ikväll är fan inte okej!
Inte okej hotellmat!
Inte okej hotellmat.. ;(

Too much information!

Ojojoj vilken dag!
Idag körde allvaret igång och jag skulle lära mig SE's orderhanteringssystem. Lättare sagt än gjort kan jag meddela. Hur mkt som helst att lära, skrev så pennan glödde och vid lunchtid jag var nästan lipfärdig, så utmattad var jag..! Till råga på allt fick jag äta lunch ensam hehe..
Det klarnade lite mer efter lunch men det stora orosmomentet är att det verkar som jag ska jobba ensam nästa vecka (!?).. Hur de tänkt sig att jag ska lära mig allt till på måndag är ett mysterium men jag hoppas det ordnar sig.
När klockan slog 17 kröp jag bokstavligen talat den korta sträckan till hotellet, dumpade mig själv i en bubbelpool och har nu pallrat mig upp till mitt hotellrum. Snart buffé och jag lär inte ha svårt att somna ikväll ;)
Kraam

business woman

Då var första jobbedagen som Logistics Analyst på SE avklarad!
Själva flygresan hit gick bra, började med att flygvärden delade ut öronproppar till alla passagerare haha! När jag och 14 andra kostymnissar satt på plats skramlade vi upp i luften o jag somnade gött till dånet.

Väl framme i Falun och på SE har det varit mycket introduktioner av dator, mobiltelefon, program, system och människor. Allt känns väldigt lyxigt för en forna student att helt plötsligt få in en god grov fralla med grönsaker o ost till förmiddagsfikat, lunch och diverse annat helt gratis!
Efter jobbet guidade min handledare mig runt i Falun och visade bland annat backhoppningstornet som finns här. Förhoppningsvis lyckas jag få upp en bild jag tog också i detta inlägget=)
Nu har jag tagit mig runt i stan själv för att få lite frisk luft. Ikväll ska jag äta middag med handledaren sedan blir det nog i säng tidigt, har ju ändå varit uppe sen kl 5 ;)
Kram!
Utsikten från backhoppningstornet

På flygplatsen

Hej allihopa!
Tänkte göra ett första inlägg i bloggen där ni kan följa mitt nya äventyr på företaget (vi kan kalla det SE from nu).
Sitter just nu vid gate 10 inrikes på Landvetter och väntar på att boarda mitt lilla plan. Den vanliga ritualen ta av skärp och klocka vid säkerhetskontrollen inträffade givetvis, annars har allt flutit på bra=)
Blir nog ett inlägg ikväll också om min första jobbedag!
Kraam

Välkommen till min nya blogg!

Jessans world

life isn't about waiting for the storm to pass it's about learning how to dance in the rain.. Kontakt: jessansworld@gmail.com

RSS 2.0